Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tornen les jornades de pela del suro “De l’arbre al tap, del tap a taula”

Escrit per el 22 de Juny de 2023

  • S’ensenyarà com es fa la pela del suro i s’acompanyarà d’un esmorzar, una degustació d’un vi DO Empordà i una visita al Museu del Suro.

Aquest estiu tornen les jornades matinals “De l’arbre al tap, del tap a taula”. S’ensenyarà com es fa la pela del suro i s’acompanyarà d’un esmorzar, una degustació d’un vi de la DO Empordà i una visita al Museu del Suro. Tindrà lloc els quatre primers caps de setmana de juliol a Palafrugell o a Cassà de la Selva.

Es tracta d’una activitat familiar que vol donar a conèixer el món del suro. Des que els peladors pelen l’escorça de l’alzina surera fins que es produeix el tap. Enguany ja se celebra la cinquena edició i, des de l’any 2019, 350 persones han assistit en aquestes jornades. Les visites les fan professionals del món forestal. La seva saviesa i l’experiència és una part important del patrimoni cultural.

A Palafrugell, les visites es faran els dies 2, 8, 16 i 22 de juliol a les 9.30 hores. La demostració es farà a Llofriu amb un posterior esmorzar temàtic. Més tard, es visitarà el Museu del Suro i s’acabarà amb una degustació de vins de la DO Empordà.

Per altra banda, les visites de Cassà de la Selva seran els dies 1, 9 i 15 de juliol a les 9.30 hores. Es farà una demostració de la pela de suro a Can Vilallonga i després, s’esmorzarà al bosc. Acabarà amb la degustació de vins.

Per altra banda, en cas d’un elevat risc d’incendi, si s’activés el nivell 3 del Pla Alfa, l’activitat es reubicaria i es realitzaria una pela urbana.

Es tracta d’una proposta organitzada pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro. El preu de l’activitat és de 15 euros pels adults; de 8 dels 7 als 16 anys i gratuït en els infants de fins a 6 anys. Per assistir-hi, cal reservar en línia prèviament. En cas de dubte, es pot enviar un correu electrònic a info@museudelsuro.cat o trucar al 972 30 78 25 per les visites de Palafrugell. I per les de Cassà, cal enviar un correu a amarin@gavarres.cat o trucar al 972 64 36 95.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).