Comença una nova edició dels premis educatius Josep Pallach
Escrit per Ràdio Palafrugell el 22 de Gener de 2025
- Els premis recorden el polític i pedagog figuerenc i són impulsats pels ajuntaments de Palafrugell i Figueres i la Fundació Pallach
En marxa una nova edició dels Premis Josep Pallach, organitzada pels ajuntaments de Palafrugell i Figueres amb la Fundació Josep Pallach. Els guardons, consolidats com a referents en l’àmbit educatiu, inclouen les categories del Premi d’Experiències Educatives i el d’Articles Periodístics de caràcter educatiu transversal. També serveixen per a homenatjar el polític i pedagog figuerenc.
El Premi d’Articles Periodístics, impulsat per l’Ajuntament de Palafrugell des de fa deu anys, compta amb una dotació de 1.150 euros i els articles es poden presentar entre l’1 de febrer i el 30 d’abril. Es premiaran aquells textos, publicats en català durant l’any 2024 o el gener de 2025, que abordin l’educació des d’una perspectiva transversal i analitzin la interacció entre diferents àmbits socials i agents educatius. Les bases estan disponibles al web d’Educació de Palafrugell.
D’altra banda, el Premi d’Experiències Educatives, impulsat per l’Ajuntament de Figueres des dels seus inicis, està dotat amb 5.000 euros, dels quals 4.000 es destinaran als autors i 1.000 al centre educatiu. Els treballs es poden presentar fins al 28 de febrer. Per optar al premi, es valoraran propostes innovadores pedagògica i metodològicament, aplicables en altres centres i amb un fort component de treball comunitari i transversalitat. Les bases completes estan disponibles al web de l’Ajuntament de Figueres.
El veredicte es farà públic el mes de setembre de 2025 i prèviament
s’anunciarà la data i lloc del lliurament dels premis.
Setmanari de l’Alt Empordà i Institut Alexandre Deulofeu, premiats el 2024
A l’edició de l’any 2024, Jordi Callol va ser guardonat en la categoria d’articles periodístics per un reportatge publicat al Setmanari de l’Alt Empordà titulat “Fomentar el sentiment de pertinença per tenir cura de l’entorn natural proper”. En la categoria d’experiències educatives, Carmina Luque, Sabine Felbek, Melissa Desmoineaux i Carme Riu –professores de l’institut Alexandre Deulofeu de Figueres– van rebre el premi per “Les capses d’aprenentatge cooperatives”, una proposta innovadora en l’ensenyament de les matemàtiques.