Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna el MIC després de l’aturada per la pandèmia

Escrit per el 14 d'Abril de 2022

  • La 20a edició arriba després de tres anys d’aturada.
  • Palafrugell és una de les seus d’enguany. El dia amb més partits és dijous 14 d’abril.
  • Els partits del dissabte 15 a l’Estadi seran retransmesos per Televisió de Catalunya.

La 20a edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC-Mediterranean International Cup) va donar el tret de sortida el passat dimecres amb les inauguracions a Figueres, Lloret de Mar, l’Estartit, Palamós i Lloret. Aquesta edició s’allargarà fins al 17 d’abril.

Una de les novetats d’enguany ha estat la celebració dels actes inaugurals en municipis diferents. Així, va permetre evitar les aglomeracions a les grades i al terreny de joc. Els actes van comptar amb la desfilada dels equips amb banderes (300 conjunts de 24 països) i entregues de guardons, entre els quals el Premi Dani Montesinos.

L’Estadi de Vilatenim de Figueres, va ser l’epicentre dels actes d’obertura. La jornada va comptar amb la desfilada amb els abanderats d’equips participants de les categories U13 i U15, parlaments de les autoritats i entrega de trofeus. El conductor de l’acte va ser el periodista esportiu Gerard Romero

Estar sense MIC en dues edicions ha estat dur i difícil. Teníem moltes ganes de tornar-lo a celebrar, l’afrontem amb la màxima il·lusió. Estem satisfets amb la resposta dels equips, tenir-ne 300 de 24 països d’arreu del món és molt destacable.

David Bellver, president del MICFootball

A la Diputació de Girona, estem encantats de col·laborar un any més amb el MICFootball. És un torneig de futbol base de reconegut prestigi mundial que promou valors com la convivència, l’esforç, el respecte a l’adversari, i que alhora projecta internacionalment tots els municipis de les comarques gironines que en són seus, com és el cas de Figueres. Estem convençuts que aquesta edició de retorn, després de tres anys d’absència per la pandèmia, serà tot un èxit.

Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona

A Figueres, també es va entregar 9a i la 10 edició del Premi Dani Montesinos. Es tracta d’un concurs de periodisme esportiu que intenta promocionar joves talents i commemorar la figura d’aquest periodista que va morir el 2012 en un accident de trànsit

Després de celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una setmana plena de propostes hem de continuar divulgant el missatge que tothom té cabuda en l’esport i que per aconseguir uns adults actius físicament cal que treballem des de la base. Alhora, per assolir èxits esportius cal crear les condicions necessàries perquè la base pugui desenvolupar tot el seu potencial. En aquest sentit, el MICFootball és un escenari on s’afavoreix aquest aprenentatge a través del futbol d’alt nivell.

Anna Julià, representant Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona
Inauguració a Figueres. Fotografia: Albert Geli

A la tarda, partits inaugurals a Lloret de Mar i a Palamós

El segon acte d’obertura de la tarda (18 h) va ser a l’Estadi Municipal Palamós-Costa Brava, amb els equips U12B i U14. Es disputaren els partits FC Porto-Vic Riuprimer REFO (17 h) i CF Sant Feliu de Guíxols-FC Barcelona (18.45 h).

Palamós se sent orgullós de poder rebre de nou la gran família esportiva que esdevé el MIC, i continuar sent municipi referent de l’esport a les comarques gironines, acollint en aquest estadi bona part de les principals competicions d’aquest torneig. Aquesta és una magnífica experiència per a tots els joves participants i nosaltres en volem formar part, implicant-nos plenament i aportant tota la nostra col·laboració.

Lluís Puig, alcalde de Palamós

L’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès i el camp del Gregal, també seus

I a Palafrugell, el dimecres ja es van celebrar els primers partits al Camp del Gregal, corresponents a la categoria U-14. El dijous serà el dia més fort. Al cap de setmana, en la fase final, l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès també acollirà duels.

Durant el 13 d’abril (al camp del Gregal) van tenir lloc els partits Wakatake FC – Evolution Team (9 h), Albion SC MLS Next – UE Figueres (10 h), UE Castelldefels – EF Calonge i St. Antoni (11 h) i Racing Sarrià SF Stoichckov – FC Palafrugell (12 h).

El 14 se celebren els partits (al camp del Gregal) Evolution Team – Junior CF (9 h), UE Figueres – CP Sarrià (10 h), Fundació Unió Esportiva Olot – UE Castelldefels (11 h), FC Palafrugell – Norsk Spillerutvikling (12 h), Vic Riuprimer Refo – Racing Sarrià SF Stoichckov (13 h), Wakatake FC – Junior CF (16 h), Albion SC MLS Next – CP Sarrià (17 h), Julian Vasquez Futbol Plaza – UE Castelldefels (18 h) i Vic Riuprimer Refo  – FC Palafrugell (19 h).

El 15 d’abril, durant la fase final, es disputaran, a l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès, els partits del 1r Grup A – 3r Grup A (sorteig) (9.30 h), 1r Grup E – 3r Grup E (sorteig) (10.30 h), 1r Grup H – 3r Grup H (sorteig) (11.30 h) i 1r Grup K – 3r Grup K (sorteig) (12.30 h). Tots aquests partits seran retransmesos per Televisió de Catalunya.

El 16 d’abril, al Camp del Gregal, es jugaran dos partits. El primer serà a les 10 del matí entre els guanyadors dels grups E.F17 i E.F18 i a les 11, entre els guanyadors de l’E.F21 i l’E.F22.

La final tindrà lloc el 17 a l’Estadi de Palamós i a Figueres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).