Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna el Concurs d’Ornitologia Baix Empordà

Escrit per el 5 de Novembre de 2021

  • Des del passat cap de setmana l’Espai de la Bòbila acull 1.700 ocells de diferents espècies.
  • Des d’avui divendres i fins diuemge es poden visitar aquests exemplars i conèixer els guanyadors en les diferents categories.

Des d’avui divendres i fins diumenge es pot visitar a La Bòbila el 33è Concurs Exposició d’Ornitologia del Baix Empordà. Aquest concurs organitzat per l’Associació Ornitològica Baix Empordà és el més important de tot Catalunya. Enguany hi participen un total 130 criadors que mostren més de 1.700 ocells d’arreu de Catalunya i de localitats del sud de França.

Marcial Pérez, de l’Associació Ornitològica Baix Empordà s’ha mostrat satisfet de poder tornar a organitzar l’esdeveniment després de l’aturada per la pandèmia. En aquest sentit, a més, destaca la bona participació amb 1.700 ocells. Una xifra que el manté com el Concurs més important de tot Catalunya.

Els més de 1.700 ocells participants corresponen a 130 criadors, provinents en bona part de tot Catalunya. A més, però, també hi ha una important participació de desenes de criadors del sud de França.

Malgrat mantenir les xifres de participació d’ocells i de criadors, Marcial Pérez ha lamentat no haver pogut organitzar el Concurs de Dibuix Escolar. Una activitat en la que hi participaven tots els centres escolars municipals i que feia 25 anys que es realitzava.

Els grans premis es queden a casa

La mostra es pot visitar a partir d’avui divendres i durant tot el cap de setmana. No obstant això, el concurs va començar el passat cap de setmana. De fet, va ser quan els jutges van donar a conèixer els diferents ocells guanyadors de cada categoria. En aquest sentit, Pérez destaca que tot i la participació estrangera, la majoria de grans premis han quedat a casa.

Aix´í, En aquesta ocasió, els Pins d’Or de l’Ajuntament de Palafrugell han estat atorgats als següents criadors: Javier Gómez, de Súria (premi al millor canari de color); Juan Mogollón de Mataró (premi al millor canari de postura); Francisco Contreras de Sant Feliu de Guíxols (premi en l’apartat d’exòtics) i José Antonio Jáimez de Llagostera (premi color i lipocrom).

D’altra banda, el 30è Trofeu Josep Olivé Segura, que premia al soci de l’entitat organitzadora amb més puntuació de la gama de color i que no l’hagi obtingut anteriorment, enguany ha estat per a Josep Comerma de Peralada.

L’entrega de premis del Concurs d’Ornitologia Baix Empordà tindrà lloc el proper diumenge 7 de novembre a les 12 del migdia, a la Bòbila, una hora abans que es posi el punt i final a l’exposició d’aquest 2021.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i oberta a tothom, es pot visitar a l’espai de La Bòbila divendres i dissabte, en horari de 10h a 13h i de 16h a 20h, i el diumenge al matí, fins a les 13h.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).