Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


SOS Palafrugell es manifesta per protegir les costes

Escrit per el 5 de Juliol de 2022

SOS Palafrugell i SOS Costa Brava reclamen un procés de revisió del Planejament urbanístic de Palafrugell per tal de “protegir les zones verdes i conservar les imatges de la nostra costa tal i com són ara”. Així ho han recamat en un comunicat fet públic les útlimes hores, on demanen més accions per evitar perdre espais icònics de casa nostra. A més, han presentat al·legacions al projecte urbanístic de construcció a Aigua Xelida.

Hem parlat amb la Irene Gisbert, portaveu de SOS Palafrugell i vicepresidenta de SOS Costa Brava, per la recent suspensió de llicències de l’Ajuntament que permeten edificar a primera linea de mar.

Aquestes han estat les seves paraules:

A més, han pesentat al·legacions per tal que el bosc d’Aigua Xelida no es consideri sòl edificable i s’hi acabin construint quinze habitatges de luxe. També reclamen que la moratòria urbanística iniciada per l’Ajuntament de Palafrugell protegeixi la Pineda del Canadell a Calella, que l’àrea forestal de la riera del Mas Llor a Tamariu es descassifiqui i passi a ser a sòl no urbanitzable i que a la Muntanya de Sant Sebastià de Llafranc s’impedeixin definitivament els nous creixements urbanístics.

Així ens ho explicava Gisbert:

Aquestes són les dues propostes que reclamen des de SOS Palafrugell:

  • Que el nou instrument urbanístic a redactar per l’Ajuntament de Palafrugell suposi una revisió de tota la zona litoral i la desclassificació dels sectors urbanitzables i dels Polígons d’Actuació Urbanística que afecten espais forestals.
  • La inclusió en la Moratòria del Polígon d’Actuació urbanística d’Aigua Xelida, que “incomprensiblement, no ha quedat inclòs en l’àmbit de suspensió de llicències”.

Aquestes han estat les seves declaracions:

Escolteu l’entrevista sencera a Irene Gisbert, portaveu de SOS Palafrugell.

La cala d’Aigua Xelida


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).