Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


SOS Costa Brava i l’Ajuntament pressionen perquè la Generalitat impulsi el Conservatori del Litoral

Escrit per el 19 de Febrer de 2024

SOS Costa Brava i l’Ajuntament de Palafrugell pressionen la Generalitat de Catalunya perquè impulsi d’una vegada per totes el Conservatori del Litoral. Es tracta d’una entitat pública que hauria de comprar terrenys al litoral per evitar que s’hi construeixi. Els ecologistes qualifiquen aquesta eina “d’esperança” i el consistori de Palafrugell està, fins i tot, disposat a posar-hi diners recaptats amb impostos locals. L’alcalde, Juli Fernández, i l’advocat de la federació, Eduard de Ribot, en van debatre en un acte al Museu del Suro en què les dues parts, això sí, van mantenir posicions allunyades pel que fa a la concessió de llicències per construir.

De fet, la necessitat de crear el Conservatori del Litoral és un dels pocs consensos entre Ajuntament i ecologistes. El debat, organitzat en el marc d’exposició Costa Esbravada al Museu del Suro, va començar amb les dues parts exposant el seu posicionament sobre com protegir el litoral de noves construccions. Mentre Eduard de Ribot reclamava “més valentia per desclassificar”, Juli Fernández evitava comprometre-s’hi per no haver de pagar “indemnitzacions enormes”.

Tots dos es van emplaçar a treballar plegats, i van posar sobre la taula el paper del Conservatori del Litoral per protegir la costa. L’advocat ecologista va apuntar que, inicialment, podria comptar amb més de 15 milions d’euros.

L’alcalde de Palafrugell va explicar que ja ha proposat al director general d’Ordenació del Territori del govern que els ajuntaments aportin diners a aquesta institució pública.

El debat va comptar amb Albert Lausàs, expert del departament de Geografia de la Universitat de Girona, que va criticar l’endarreriment del Conservatori del Litoral tot i les expectatives inicials.

Durant el debat, es va apuntar que al mes de març, la Generalitat presentarà la seva proposta de configuració del Conservatori.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).