Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


SOS Costa Brava aplaudeix la moratòria urbanística a Palafrugell

Escrit per a 1 de Juny de 2022

  • El ple municipal de Palafrugell va aprovar aquest dimarts una moratòria urbanística d’un any al litoral afectat pel Pla Director Urbanístic
  • SOS Costa Brava ho veu una “molt bona notícia”

El ple municipal de Palafrugell ha aprovat aquest dimarts una moratòria urbanística d’un any al litoral afectat pel Pla Director Urbanístic. Els ecologistes aplaudeixen la mesura. Irene Gisbert, vicepresidenta i portaveu de SOS Costa Brava, creu que aquesta moratòria és una molt bona notícia i un primer pas per poder desclassificar. Demana, però “voluntat política”. En parla a Ràdio Palafrugell.

Gisbert, que havia criticat anteriorment la manca de comunicació de l’Ajuntament de Palafrugell, demana al nou alcalde més protecció per al nostre litoral, a la qual cosa ja s’hi havia compromés en la darrera campanya electoral

La moratòria no afecta les construccions ja anunciades a Aigua Xelida. Els ecologistes ho critiquen

Les entitats ecologistes s’han mostrat oposades al procés d’urbanització que s’ha reactivat per part de la promotora, amb la presentació d’un Pla de Millora Urbana del PAU A-2.1 d’Aigua Xelida. Aquest persegueix urbanitzar i edificar 15 nous habitatges amb afectació a una zona boscosa de 30.028m2 a tocar la petita cala de Palafrugell. SOS Palafrugell i SOS Costa Brava han presentat al·legacions en tràmit d’informació pública en contra del Projecte, tot formulant.ne la seva oposició.

Irene Gisbert, portaveu de SOS Costa Brava, destaca que Palafrugell no es va entrar al Pla Director de Sols No Sostenibles de la Costa Brava, permetent que zones no boscoses no quedessin desclassificades en el seu moment.

Les Entitats ecologistes recorden a l’Ajuntament de Palafrugell que encara no ha imposat cap sanció per la tallada d’arbrat executada sense permís l’any 2018 per la Promotora i que fou objecte de denúncia, ni ha ordenat la restitució de les coses a l’estat anterior, ni contestat a anteriors al·legacions i escrits formulats contra el Projecte d’urbanització d’aquest àmbit.

Les Entitats ecologistes reclamen la denegació del PMU en tràmit, la sanció de la tala il·legal i reiteren a l’Ajuntament de Palafrugell la necessitat de modificar el POUM per preservar aquest espai, així com de suspendre la tramitació de Plans i llicències adoptant un Acord de Ple amb aquesta mesura cautelar, per poder estudiar la reforma del planejament i impedir la urbanització d’aquests terrenys.

Finalment, les Entitats recorden la seva campanya per salvar Les Pinedes i retalls de boscos de la Costa Brava.

SOS Costa Brava recorda la situació de risc i perill en què es troben importants espais forestals a 1ª línia del litoral al municipi de Palafrugell, com és el cas de:

  • La Pineda de la Platja del Canadell a Calella de Palafrugell on es poden implantar 50 nous habitatges i urbanitzar la riera.
  • El bosc de la Riera de Mas Llor a Tamariu.
  • La Muntanya de Sant Sebastià a Llafranc.
  • Els 2 retalls de boscos d’Aigua Gelida on es poden implantar 2 polígons. Un amb habitatges i un altre amb una zona hotelera. Espais forestals que si no es modifica el POUM de Palafrugell, seran objecte d’urbanització i edificació.

Finalment, Gisbert recorda que tot és voluntat política per conservar el tresor que és el nostre paisatge
Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *