Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’inicia la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE

Escrit per el 12 de Gener de 2021

  • Les primeres dosis han estat administrades als i les professionals de Palamós Gent Gran i del Servei d’Urgències i de la planta d’hospitalització COVID-19 de l’Hospital de Palamós
Equips de vacunació

Aquest matí s’ha iniciat la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE. Les primeres dosis, de la primera ronda de 465 dosis que han arribat, s’han administrat a personal de Palamós Gent Gran i del Servei d’Urgències i de la planta d’hospitalització COVID-19 de l’Hospital de Palamós. Està previst que avui es vacunin 200 professionals.

La vacuna és per a tots els i les treballadores i s’ha establert un ordre de vacunació en funció de l’exposició la COVID-19: primer el personal de Palamós Gent Gran, després personal amb risc més alt d’exposició a COVID-19 (urgències, plantes d’hospitalització), després aquells que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat del personal, en el decurs de les properes setmanes.

La vacuna és voluntària i està prescrita per a tothom, independentment del seu estat immunològic, i també per als professionals que han passat fa poc la COVID-19. Les excepcions són: professionals amb infecció per COVID-19 activa, embaràs i reaccions al·lèrgies greus anafilàctiques. En el següent vídeo, la doctora Farners Riera, de Palamós Gent Gran, explica breument la importància de la vacunació entre els professionals

Per portar a terme la vacunació diferents infermeres han rebut formació específica i s’han organitzat en diferents grups formats cadascun d’ells per tres infermeres i un/a administratiu. Aquest equips faran possible que es pugui vacunar als professionals al seu propi centre de treball.

El procés està coordinat pel Servei de Prevenció, el qual ha facilitat tota la informació necessària als professionals, incloent quines són les recomanacions i les contraindicacions. Des de SSIBE s’insisteix en la importància de la vacuna per aconseguir la immunitat de grup: quantes més persones es vacunin, més protegits estarem tant professionals com pacients. Alhora és un acte de generositat i responsabilitat, ja que vacunar-se genera un impacte positiu en el nostre entorn proper i serveix per donar exemple, atès que el personal sanitari és referent de cara a la ciutadania en temes de salut.

L’inici de la vacunació dels professionals de SSIBE a més a més ha coincidit amb la vacunació dels residents a Palamós Gent Gran i que porta a terme Salut Pública.

Vacunació de la metgessa Rosa de Eugenio

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).