Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’inaugura una exposició sobre els voluntaris palafrugellencs per netejar el vessament del Prestige

Escrit per el 20 de Març de 2023

  • El Centre Municipal d’Educació de Palafrugell posa en marxa una exposició fotogràfica per recordar la tasca dels voluntaris que van netejar la costa afectada pel vessament del Prestige, fa 20 anys.

Fins al 15 d’abril, es poden veure les fotografies de voluntaris palafrugellencs que van fer tasques de neteja per l’enfonsament del Prestige. La mostra es pot visitar al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós per recordar el desastre ecològic a les costes de Galícia fa vint anys.

L’exposició, anomenada Mar Bruta, consisteix en una vintena de fotografies que recullen la tasca de neteja del litoral afectat pel vessament de fuel. 14 voluntaris palafrugellencs van desplaçar-se a Muxía del 24 al 27 de març de 2003.

El Prestige va ser un petrolier que es va enfonsar davant les costes gallegues el 19 de novembre de 2002. Era un petrolier de propietat liberiana, construït al Japó l’any 1976. Va causar una immensa marea negra que va afectar una àmplia zona compresa des del nord de Portugal fins a les Landes de França. Es considera el desastre ecològic més gran de la història de Galícia. Arran de les mobilitzacions socials i polítiques, va néixer la plataforma Nunca Máis.

A més, el vessament es considera el tercer accident més costós de la història, amb un cost de neteja de 12.000 milions de dòlars, per darrere de l’accident del transbordador espacial Columbia i l’accident de Txernòbil. Les investigacions van demostrar la falta de mesures de seguretat en la costa atlàntica. El Govern va ordenar que el vaixell s’allunyés de la costa, amb la intenció que s’enfonsés a alta mar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).