Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’homenatjarà Josep Bastons en un concert al Teatre Municipal

Escrit per el 24 de Maig de 2023

  • Es presentarà un disc que conté setze cançons de Josep Bastons interpretades amb piano i veu.

S’homenatjarà Josep Bastons en un concert especial durant les Festes de Primavera al Teatre Municipal de Palafrugell. Gaudint Bastons també servirà per presentar el nou disc que conté setze cançons amb la seva música.

L’estil musical és variat i inclou havaneres, boleros, una rumba, valsos o samba amb només piano i veu. Entre les peces, tretze tenen la lletra del poeta menorquí Tòfol Mus, una d’Antoni Mas, una d’Anna Brunet i una d’anònima. En parla Jordi Grau del grup Arjau.

El projecte ha estat impulsat per Francesc “Xiqui” Ramon, Jordi Grau, Jordi Rubau i Josep M. Garcia Batlle amb la direcció musical de Pere Fort. “Xiqui” Ramon destaca a Ràdio Palafrugell que algunes de les cançons seleccionades són desconegudes i s’han interpretat poc.

Fins i tot, Francesc “Xiqui” Ramon explica que Josep Bastons també canta a duet una cançó amb ell al disc.

El concert tindrà lloc el dilluns, 5 de juny a les 18 hores. També, es farà la presentació del disc i es podrà comprar. Les entrades de l’espectacle ja estan a la venda.

Josep Bastons és un compositor i una figura clau en la renovació del repertori del món de l’havanera. Les seves aportacions han enriquit el cançoner català. A més, va fundar el grup Peix Fregit amb Manel Iglesias i Maria Cervera per participar en la Cantada el 1974. Va néixer a Palafrugell el 27 de juny de 1927.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).