S’ha disputat l’EurILCA MASTER 2022 de vela a Calella

Escrit per el 8 de Maig de 2022

• Javier Echavarri (ILCA7) i Mònica Azón (ILCA6) es van proclamar campions de l’EurILCA MASTER 2022 -XIV Trofeu Calella de Palafrugell.

Aquesta edició de l’EurILCA Master 2022 – XIV Trofeu Calella de Palafrugell – Memorial Pitus Jiménez, es va decidir a la darrera jornada, on es va poder completar una prova, sumant un total de 4 proves realitzades i permetent fer descart. Un descart desitjat per molts regatistes, ja que per alguns casos va ser decisiu per pujar al podi.

La jornada va ser difícil pel Comitè de Regata, que veia com avançava el dia i les condicions meteorològiques eren mínimes. A partir de les 12.30h, amb l’entrada d’un vent de 120º, que prometia mantenir-se a més de 6 nusos, els oficials de regata van decidir que la flota anés a l’aigua.

Aquest descart va beneficiar la Mònica Azón que es va col·locar com a primera i guanyadora absoluta de la seva classe, ILCA 6. També va passar el mateix amb l’holandès Wilmar Groenendijk, que va quedar  tercer absolut de la classe ILCA6. Per contra el britànic Max Hunt, perdia la seva posició de lideratge,  quedant segon a la general.

A ILCA7 també el descart va beneficiar el regatista del RCN Barcelona, ​​Leandro Rosado, que va aconseguir un tercer lloc. En segona posició va quedar José Maria van der Ploeg, del CN ​​el Balís i guanyador javier Echavarri.

Al matinal de Ràdio Palafrugell n’hem parlat del desenvolupament del torneig amb Frank Keerl, del Club de Vela Calella.

Els podis per categories

Per categories, a la classe ILCA6, cal destacar el podi femení: en primer lloc Mónica Azón, en segon l’alemanya Alexandra Behrens i tercera Elena Saez (RCN Barcelona). A Legend en primer lloc francès Poppy Marçon, seguit de Miquel Alvarez (CVC) i del francès Jacky Nebrel .

A Great Grand Master, primer va quedar el britànic Max Hunt, seguit de Miquel Noguer i el belga Bart Meynendonckx. A Grand Master el podi va ser per a holandès Wilman Groenendijk, seguit per l’irlandès Sean Craig i Pep Campi (CVC). A la categoria Master, 1a Monica Azón, seguida d’Oriol Martí (CN Vilassar de Mar) i de l’holandès Freek de Miranda. A Apprentice el vencedor va ser el mexicà Carlos Silva, seguit per David Gonzalez (BISC) i per Ronan Paugan (BISC).

A la classe ILCA 7, a la categoria Great Grand Master, el lideratge del podi va ser per a José Luis Doreste (CN Port d’Aro) seguit pels britànics Michael Hicks i Tim Law. A Grand Master, es va col·locar primer Jose María van der Ploeg (CN el Balís), seguit pel belga Michael Majon i Javier Muñoz (Marina València SC). A Màster primer va ser per a Javier Echavarri (RCM Santander), seguit per Leandro Rosado (RCN Barcelona) i Carlos Echavarri (RCM Santander) i en la categoria Apprentice, en primer lloc Aitor Barrenechea seguit d’Antonio Macina.