Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Setmana Santa d’anticicló i bones temperatures durant el dia

Escrit per el 29 de Març de 2021

  • Inici de la Setmana Santa marcat per una situació d’anticicló.
  • Poden aparèixer boires durant els matins.
  • Hi haurà contrast tèrmic, amb nits fredes i dies agradables.

Aquesta setmana ens trobem en un anticicló marcat per una pressió atmosfèrica elevada, un fenomen poc habitual especialment a la primavera. Aquesta situació, sumada amb vents febles, una mar i una massa d’aire fredes en alçada provoca episodis de boira, ja que l’aigua del mar s’evapora i es condensa. Ens ho explica Josep Pascual, observador meteorològic de l’Estartit.

Aquests fenòmens afecten especialment a les zones més costaneres. En sortir el sol, desapareixen les boires. Hi ha la possibilitat que més tard, quan comença a bufar la marinada, pugui tornar a entrar la boira que hi ha al mar.

Seguirà l’anticicló i les bones temperatures

Les nits seran fredes, tindrem vents fluixos i amb la possibilitat de marinades a la tarda. Durant el centre del dia el sol farà que les temperatures siguin agradables.

Primers dies després del canvi d’hora

Pascual ens afirma que si a l’estiu es manté l’horari de l’hivern, faria que al centre de l’estiu es fes fosc més aviat. En canvi, a la inversa, als mesos de desembre i gener a les 9 del matí seria fosc.

A més, ens explica que els aficionats a la meteorologia no els afecta el canvi horari perquè sempre segueixen el temps universal.

Fotografia: Josep Pascual

Podeu escoltar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).