Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sense pluja fins el 2020 i amb temperatures suaus

Escrit per a 29 de Desembre de 2019

Un divendres més des de Ràdio Palafrugell ens hem posat en contacte amb Josep Pascual, observador meteorològic. En aquest cas hem parlat de la previsió meteorològica per aquest cap de setmana. Aquests propers dies, com els que ens han precedit també estaran marcats per l’anticicló. La manca de depressions ha fet que Josep Pascual ens hagi avançat que estarem sense pluja fins el 2020. Així, com per Nadal i Sant Esteve, acabarem l’any amb unes temperatures més suaus de l’habitual en aquesta època de l’any.

A més, les temperatures agradables dels darrers dies, amb valors al voltant dels 20 graus, han tingut també incidència al mar. Així, actualment es troba a 16 graus, dos per sobre de la mitjana climàtica.

D’altra banda, des de l’Observatori de l’Estarit Josep Pascual ens ha explicat que els anticiclons d’hivern poden allargar-se quatre setmanes.

Es comencen allargar el dies

D’altra banda, amb l’observador meteorològic també hem comentat el fet que des de la nit de Nadal els dies s’han començat allargar. En aquest sentit, Pascual ha explicat que malgrat que ara és el moment en que la Terra es troba més a prop del Sol, la inclinació del planeta respecte l’astre fa que aquest no escalfi tant com en d’altres èpoques de l’any.

Podeu recuperar la conversa íntegra en la que el meteoròleg de Ràdio Palafrugell avança que estarem sense pluja fins el 2020 en el següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *