Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Segona setmana de desembre amb núvols abundants i sensació de fred

Escrit per el 7 de Desembre de 2020

  • Al llarg d’aquesta setmana, ens esperem aires freds d’alçada, núvols abundants, alguna precipitació lleu, sensació de fred i una pressió atmosfèrica baixa.
  • A partir de dijous es preveu una recuperació lleu de les temperatures.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Com acostuma la nostra sintonia cada dilluns al matí, establim contacte amb Josep Pascual de l’Observatori meteorològic de l’Estartit. Amb el motiu de conversar sobre el temps viscut aquest passat cap de setmana, i la previsió de la segona setmana de desembre.

En primer lloc, i recordant la previsió meteorològica del passat divendres, Josep Pascual ens recorda que aquest cap de setmana ha estat més fred que altres. “El temps que tocaria per aquestes dates de desembre.”

Fent referència al temps que ens espera aquesta setmana, en Josep Pascual ens avança que no hi haurà canvis dràstics. Continuarem amb aires freds d’alçada amb sensació de fred, núvols abundants i alguna possible precipitació lleu.

Pel que fa a partir de dimarts, augmentarà lleugerament la tramuntana persistint la sensació de fredor.

A partir de dijous, rebrem vents més atlàntics amb temperatures més suaus. Pascual avança que començarà una recuperació lleugera de les temperatures.

Un altre punt important és que persisteix la pressió atmosfèrica baixa. El que provoca que a les nostres costes, el mar arribi a nivells força alts. Concretament, a una alçada de mig metre més que de costum.

A continuació, en Josep Pascual ens detalla les causes d’aquest fenomen. Entre elles, convé ressaltar el corrent de vents de ponent a l’estret de Gibraltar, els quals són els responsables d’omplir la mar mediterrània.

Finalment, divendres establirem contacte de nou amb Josep Pascual de l’Observatori meteorològic de l’Estartit per conèixer el temps del cap de setmana que engloba de l’11 al 13 de desembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).