Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’assoleix un rècord de temperatura del mar al mes de gener

Escrit per a 9 de Gener de 2023

  • També, s’acompanya d’un 2022 molt càlid i marcat per l’absència de pluges.

L’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, ha registrat una temperatura marítima de 15,4 graus a la superfície, un rècord al mes de gener, que se suma als registres alts dels anys anteriors. Aquests valors elevats també es mantenen fins als 80 metres de profunditat.

Per altra banda, aquesta setmana continuarà la monotonia meteorològica dels darrers dies. Pascual indica que el diumenge a la nit va passar un front i va deixar el cel ennuvolat, una tendència que ha continuat durant el dilluns.

A partir de dimarts, el dia serà més assolellat amb vents fluixos de garbí que canviarà a tramuntana el dimecres o dijous. S’acompanyarà de l’arribada d’un front el dimecres a la nit, però sense precipitacions.

Passat el front, les temperatures seran més fredes a la matinada perquè les nits seran més serenes. Durant el dia, la temperatura serà agradable i suau, tenint en compte que és el mes de gener.

Lluna plena a Torroella de Montgrí
Fotografia: Josep Pascual (5 de gener de 2023)

Pascual apunta que és habitual que la presència d’anticiclons durin setmanes a l’hivern, però el problema són els mesos secs i càlids que ja han passat. L’any 2022 va ser un dels que es va registrar una temperatura mitjana més alta, però també molt sec per l’absència de les precipitacions. L’observador meteorològic remarca que a l’Estartit ha estat l’any amb menys pluges des del 1973.

Tampoc es preveu que el temps canviï pròximament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *