Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salvem Palafrugell, la iniciativa que recolza als comerços obligats a tancar quinze dies més

Escrit per a 21 d'Octubre de 2020

  • Salvem Palafrugell, és una iniciativa per als comerços afectats pel tancament de quinze dies.
  • Trobareu les guardioles de Salvem Palafrugell a diferents comerços de Palafrugell. Actualment, ja n’hi ha 25.

Oohx!gen, l’Agrupació de Comerç i Negoci de Palafrugell (marca comercial d’Acopa), ens presenta la iniciativa d’Eli Garcia, propietària de la botiga Canada House de Palafrugell. Salvem Palafrugell, té l’objectiu d’oferir el suport de la població a tots aquests comerços que s’han vist obligats a abaixar les seves persianes quinze dies més. Concretament des del 15 fins al 31 d’Octubre.

Ràdio Palafrugell, ha rebut la visita als estudis de Vero Serralvo, com a portaveu d’Oohx!gen, i de l’Eli Garcia, propietària de la botiga Canadà House de Palafrugell. Durant el transcurs de la taula, hem conversat sobre els objectius de la iniciativa, el seu funcionament, i els resultats esperats. En primer lloc, Vero Serralvo ens presenta quins són els orígens de la iniciativa.

En segon lloc, Eli Garcia del Canadà House, ens detalla que d’entre els principals objectius, es troba poder ajudar en la recuperació dels comerços afectats pel tancament de quinze dies a través de la col·laboració ciutadana.

Restauració, estètiques… una quantitat molt gran de negocis de la nostra vil·la han hagut de tancar. Divendres, a través d’un live d’Oohx!gen, es va engegar la iniciativa amb un resultat de 1700 visualitzacions. Al llarg del cap de setmana, molts de comerços es van oferir en posar la seva guardiola del Salvem Palafrugell.

Afegir que tots els centres que hagin hagut de tancar les seves portes 15 dies, rebrán la seva part de l’ajuda resultat del projecte i de les guardioles solidàries. No cal ser un establiment afiliat a Oohx!gen.

En segon lloc, l’Eli Garcia comparteix amb nosaltres “allò important és la gent solidària que hi ha a Palafrugell, no qui ha iniciat la iniciativa”. Gent de Platja d’Aro, Santa Cristina… pobles d’arreu estan participant en la iniciativa.

A continuació, entre la Vero i l’Eli ens detallen quina és l’evolució actual de la iniciativa.

Tot seguit, l’Eli Garcia aprofita per donar les gràcies a tota la junta d’Oohx!gen per donar veu a la iniciativa. I també a tots els col·laboradors i col·laborades que, d’una manera o altra, han participat en la iniciativa.

Tot i el bon funcionament de l’estiu a la zona, els comerços comencen una època complicada. Garcia i tots els botiguers i comerços de la vil·la, ja prevenien la situació dels comerços entrats l’hivern.

“La vil·la es veu més apagada, no hi ha ambient”

El comerç que pot obrir, també es veu afectat pel tancament dels altres companys. L’ambient de Palafrugell s’apaga de la mà d’aquests comerços, i així ho han notat aquest passat cap de setmana.

Per altra banda, Vero Serralvo ens explica com el mètode take away està funcionant. Però, que funciona per mantenir despeses, no per beneficiar-se de l’obertura i pagar a tota la plantilla de personal.

Per concloure, adjuntem la conversa sencera amb Vero Serralvo i Eli Garcia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *