Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salvem el Golfet lamenta que la pressió marítima va a més

Escrit per el 17 d'Agost de 2021

  • Salvem el Golfet denúncia la sèrie de botellots il·legals que se celebren en embarcacions a la zona del Golfet.
  • També reclamen la necessitat de gestionar el conflicte en comú entre les administracions dels municipis responsables del territori.

Margarita Riera, presidenta de l’Associació Salvem el Golfet, posa en alerta que les abarlofarres han tornat un estiu més a la nostra costa. Des de l’associació denuncien que un estiu més han detectat festes il·legals d’embarcacions davant de les cales del municipi.

Aquest passat cap de setmana s’han detectat dues abarlofarres, festes d’embarcacions al mar, a la costa de Palafrugell. La presidenta de Salvem el Golfet, Margarita Riera assegura que fa anys que porten denunciant aquest tipus de festes. A més, de destacar que cada cop van a més”.

En aquesta línia, Riera enumera tots els problemes derivats d’aquest tipus de festes. El principal fet és que, tenen lloc en espais naturals protegits com el litoral del Cap Roig i que no respecten les mesures del PROCICAT.

D’altra banda, Riera afegeix que la situació els preocupa des de fa molt de temps i que les administracions, no actuen. Des de Salvem el Golfet també apunten que la facilitat de llogar embarcacions sense titulació ajuda a que aquestes concentracions siguin més nombroses.

Segons ha pogut observar l’entitat, les abarlofarres es repeteixen de manera quotidiana. El que comporta a extreure conclusions com que les embarcacions disposen d’un canal de contacte per organitzar-se. Només aquest cap de setmana, s’han dissolt dos casos amb més de 20 embarcacions sense distància entre elles.

Reclamen un front comú de totes les administracions

Sobre la gestió del conflicte, Riera comparteix que els municipis responsables de l’indret del Golfet i les seves cales no es posen d’acord per actuar en comú. Es tracta dels municipis de Palamós, Mont-ras i Palafrugell.

En resum, la Margarita Riera aprofita el nostre altaveu per fer una crida a la responsabilitat cívica i a la cuida del nostre paratge natural. A més de lamentar que aquestes imatges són perjudicials de cara al turisme. Per concloure, adjuntem l’entrevista completa amb la presidenta de l’entitat Salvem el Golfet.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).