Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rosa Aguiló inaugura dissabte l’exposició Esquenes al Museu del Suro

Escrit per a 27 de Maig de 2022

  • La mostra, d’entrada lliure, s’inaugura el dissabte 28 de maig a les 19.00 h
  • Es podrà veure fins al 24 de juliol a la sala manufactures d’exposicions temporals

La sala d’exposicions temporals del Museu del Suro de Catalunya, a Palafrugell, és un espai que combina tradició, indústria i modernitat, amb una programació anual d’exposicions de diverses temàtiques. En aquesta ocasió es torna a convertir en l’embolcall ideal per a la difusió dels artistes empordanesos i també locals.

Rosa Aguiló, artista i professora

Rosa Aguiló, nascuda  a Palafrugell, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona és professora de dibuix i color a l’Escola d’art i superior de disseny d’Olot des del 1989. Al llarg de la seva trajectòria ha realitzat regularment exposicions individuals i col·lectives, d’obra pictòrica i instal·lacions a Catalunya i a l’estranger. La seva obra forma part de la col·lecció permanent de pintura de la Fundació Vila Casas que s’exposa a Can Framis de Barcelona, del Fons d’art de Girona – Museu d’Història de la Ciutat- del Fons d’art de l’Ajuntament de Palafrugell i del Fons d’art Arteca – Biblioteca de Palafrugell.

Amb un característic estil conceptual de minimalisme plàstic amb formes simples, el seu treball a través de colors dolços expressa i provoca emocions apropant-se a qui observa i creant emocions. Com ella mateixa afirma ha rebut la influència d’artistes com Alberto Giacometti, Mark Rothko, Cy Twombly, Alexander Calder, Joan Miró, Francisco de Goya, Cristina Iglesias, Isidre Nonell, Pere Noguera, Joan Foncuberta,  Anish Kapoor, Jaume Plensa, Quino, Tim Burton.

Esquenes, la seva darrera mostra

En aquesta ocasió exposa més de 30 obres de tècnica mixta, de la sèrie Esquenes, amb una solemne  instal·lació central anomenada Vertebres i un audiovisual que acompanya la mostra realitzat per Ideasonora.

Segons Aguiló les seves obres presenten esquenes dibuixades des de la pell, a vegades, però més sovint de dins cap enfora, de l’eix vertebral cap a la pell. Són esquenes que expliquen emocions, que punxen, que es regeneren, que s’arrelen, que esdevenen paisatge i natura, que expressen l’essència de la força i el patiment. Les esquenes són registre d’històries, en les seves obres hi veurem eixos vertebrals més o menys encaixats, amb simetries equilibrades, vinclades o inestables.

Tal com diu Anna Bayó, autora del text de presentació  de l’exposició, les seves obres són narracions individuals, que  ressonen, però que sempre acaben sent històries universals. L’artista dibuixa línies que es desplacen sobre si mateixes per fer néixer patrons que organitzen el caos de saber-se subjecte. Aquestes línies, aquests fils, es transformen i dibuixen formes i sentiments que es materialitzen en una diversitat de possibilitats.

En definitiva una magnífica oportunitat per a endinsar-se en el món d’Aguiló, on gaudir d’un entorn poètic i altament cuidat.

La programació inclou un seguit d’activitats per a públic general:

  • Dissabte, dia 28 de maig a les 19.00 h

Inauguració i visita comentada a càrrec de Rosa Aguiló.

  • Dissabte, dia 11 de juny a les 18.30 h

Visita comentada a càrrec de Rosa Aguiló.

  • Dissabte, dia 23 de juliol a les 18.30 h   

Visita musicada. Diàleg entre Rosa Aguiló i el músic Guillem Payaró.

Horari del Museu del Suro de Catalunya

Fins al 17 de juny
De dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.
Dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius (excepte dilluns festius)

A partir del 18 de juny
De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenge de 10 a 14 h.

Per a més informació i reserves:

Museu del Suro de Catalunya
Tel. 972 30 78 25
www.museudelsuro.cat
info@museudelsuro.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *