Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rosa Aguiló exposa a l’Hotel Llevant 24 anys després

Escrit per a 25 d'Agost de 2021

  • Una obra pictòrica d’Aguiló presidirà el ‘Plafó de la Blanca’ fins al 13 d’octubre. Serà la quarta vegada que exposa a l’emblemàtic establiment de Llafranc, després de fer-ho el 1990, 1994 i 1997.

El “Plafó de la Blanca” va acollir dissabte passat la inauguració d’una mostra artística molt especial de la mà de Rosa Aguiló. L’artista de Palafrugell torna a exposar a l’Hotel Llevant de Llafranc 24 anys després, fet que està en sintonia amb el gran propòsit de la iniciativa: recuperar l’esperit de l’antiga sala d’exposicions de l’Hotel Llevant amb artistes locals o vinculats a l’entorn. La Rosa ens parla de com va anar aquesta inauguració, i de la seva obra exposada, en una conversa al matinal de Ràdio Palafrugell.

Aguiló guarda un gran record dels seus inicis i de Montserrat Turró, la gran impulsora d’un dels punts de trobada cultural més importants dels anys 80 i 90 de la Costa Brava. “Era propera, sensible, enèrgica i entusiasta. Notaves el seu desig d’art i la seva il·lusió era persistent. A més, et feia sentir com a casa”, recorda la pintora i il·lustradora. Peixos, formigues, contraposicions… tot això forma part de l’univers d’aquesta obra de la Rosa Aguiló.

Rosa Aguiló (Palafrugell, 1964)

Llicenciada en Belles Arts l’any 1988, Aguiló compagina la seva feina com a professora de dibuix i color a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i el treball creatiu al taller de Palafrugell. A la conversa ens explica com va inciar-se en aquest món.

A banda d’il·lustracions, al llarg de la seva trajectòria també ha realitzat exposicions d’obra pictòrica i instal·lacions a Catalunya i a l’estranger. En aquest sentit, cal destacar que la seva obra forma part de la col·lecció permanent de pintura de la Fundació Vila Casas, la qual s’exposa a Can Framis de Barcelona.

Rosa Aguiló afirma que “el dibuix és la part més intima del treball”. A l’hora de connectar amb l’espectador empra “emocions viscudes i idees utilitzant llenguatges i recursos formals diversos”.

Segons Aguiló, “hi ha un pòsit, un procés, molts anys de treball. Formes que sovint evolucionen i d’altres recurrents. Tot torna i evoluciona per aconseguir una altra dimensió”.

El Plafó de la Blanca

Inaugurada l’any 1980, la sala d’exposicions era un petit i íntim espai que va acollir l’obra de reconeguts artistes del moment. Eduard Alcoy, Enric Majoral, Domènec Fita, Isidre Vicens, Joan Pericot, Modest Cuixart, Josep Martinell, Raimon Roca, Amèlia Riera, Concha Ibáñez, Miquel Ibarz o Jordi Curós.  

El llafranquí Jordi Gich i posteriorment, Beatriz Alarcia són els dos artistes que ja han exposat al ‘Plafó de la Blanca’. Fins al 13 d’octubre serà el torn de Rosa Aguiló, qui també ha col·laborat recentment amb l’AVAC (Associació d’amics i veïns de Calella), fent un mural al seu local social.

Mural a l’AVAC de Calella

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *