Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


VÍDEO: L’Espai Cuixart exposa les obres d’artistes locals com Agata Serafin i Edgar Massegú

Escrit per el 6 d'Octubre de 2024

  • Les obres són al pati de la Fundació Cuixart de Palafrugell i dins de l’Espai Cuixart.

La Fundació Cuixart de Palafrugell exposa les obres d’artistes quilòmetre zero. Fins al 19 d’octubre, hi trobem les escultures d’Agata Serafin i Edgar Massegú. A més, Serafin ha comissariat una exposició fotogràfica del retrat de Londres que va fer el seu pare, Jacek Serafin, als anys seixanta. Les obres són al pati de la fundació i dins de l’Espai Cuixart.

Les escultures i reflexions d’Agata Serafin

Agata Serafin és una fotògrafa i dissenyadora gràfica polonesa, però que actualment viu al Baix Empordà. L’artista exposa una escultura feta a partir de plats i gots de vidre de la seva àvia. Va fer la peça quan va passar per un moment difícil i hi reflecteix la fragilitat de la vida.

L’escultura va quedar finalista en uns premis de la Fundació Antoni Vila Casas i va exposar-se al Museu Can Mario.

A part, al pati de l’Espai Cuixart hi exposa una escultura amb la paraula “heaven”, que vol dir “cel” en anglès. La peça reflexiona sobre la mort i el consumisme.

Serafin també ha recuperat les lletres del cartell d’un antic hotel a França. Les ha situat a sota d’una olivera i cada cop que les exposa, canvia l’ordre dels caràcters per donar-li un altre significat i incloure diferents idiomes. Ara hi ha paraules en català, castellà, francès i anglès.

El retrat de Londres de Jacek Serafin l’any 1965

A més, Agata Serafin és la comissària de l’exposició fotogràfica del seu pare. Fa uns deu anys, quan ell estava molt malalt i a punt de morir, li va prometre que exposaria les fotografies inèdites que va trobar en una capsa. Consisteixen en uns retrats a Londres del 1965.

Les fotografies estan acompanyades d’una composició musical especial. Jacek Serafin va viure a la capital britànica durant un any. Hi va aprendre anglès i va treballar de diferents feines.

Un any més tard, va anar a viure a París i li van oferir una feina com a enginyer. Tot i això, per problemes de documentació va haver de tornar a Polònia, en el context comunista, i va perdre el passaport.

L’art sostenible d’Edgar Massegú

L’exposició també inclou les obres d’Edgar Massegú, un artista d’art sostenible que té l’estudi a Sarrià de Ter. És membre del Drap-Art, el Festival Internacional d’Art i Sostenibilitat. Una de les seves obres més destacades és una de grans dimensions al pati i feta a partir de diferents objectes. Fins i tot, de roba interior. Massegú explica que li agrada que la seva obra tingui possibles interpretacions.

L’escultura s’ha de veure a la nit perquè la pintura amb la llum ultraviolada brilla a la foscor. A part, una de les altres peces que hi mostra està feta a partir de dues bicicletes aixafades a la pedrera de Sarrià.

A més, hi ha muntat una instal·lació de lletres en un mur. Massegú hi construeix una poesia de caràcters que li permet instal·lar-la diferent cada cop que l’exposa.

Dins de l’Espai Cuixart, l’artista exposa una sèrie d’escultures inspirades en els fons marins. Estan construïdes a partir d’una estructura metàl·lica amb aigua i cel·lulosa de paper.

Les construccions tenen llum a dins per a il·luminar-les i simbolitzar l’esperança.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).