Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reportatge: El Museu de la Pesca de Palamós continua portant activitats per a tots els públics

Escrit per a 29 d'Agost de 2019

A Palamós el món pesquer no s’acaba al moll, sinó que té continuïtat en el Museu de la Pesca, únic a la Mediterrània en la seva especialitat.

A Palamós el treball de l’home a la mar esdevé espectacle als ulls del visitant: a mitja tarda l’arribada de les barques a port i la descàrrega de peix ofereix un quadre de moviment color inigualable. El Museu de la Pesca presenta el passat, el present i el futur de la pesca, a través de la seva exposició permanent i d’un conjunt d’activitats vinculades al fet marítim i pesquer de la Costa Brava.

Taller de cuina marinera

El Museu de la Pesca es va inaugurar el 2002, dedicat al coneixement i la difusió de la pesca i el patrimoni marítim i pesquer de la Costa Brava. És a la zona del port pesquer de Palamós, a l’antic magatzem portuari anomenat «Tinglado». L’exposició permanent es divideix en àmbits on s’explica la història, l’actualitat i el futur de la pesca de la Costa Brava en clau de sostenibilitat. El Museu compta amb cinc projectes de difusió connexos: Les Barques del Peix, l’Espai del Peix, Documare: centre de documentació de la pesca i el mar, i la Càtedra d’Estudis Marítims de la Universitat de Girona.

El projecte cultural del Museu de la Pesca

L’objectiu del Museu de la Pesca és ser un espai de diàleg entre la gent de mar i la resta de la societat. Per aconseguir-ho vol rescatar i reivindicar una relació mil·lenària entre les comunitats i la mar; pretén ajudar a descobrir al visitant un món apassionant i fràgil, un patrimoni natural, social i cultural procedent de la pesca i els seus protagonistes més directes, amb la voluntat inequívoca de prendre posició davant del futur del sector i dels recursos marins.

Visita guiada al museu

L’escenari d’aquest objectius es concreta en una sèrie d’equipaments i serveis al port de Palamós, a partir dels quals es generen accions i activitats en l’àmbit de la conservació, l’estudi, la difusió i la valoració del patrimoni llugat al pesca, la pesca i els pescadors del nostre litoral, englobades dins del projecte cultural “El Gust de la Mar

Podeu escoltar ací l’entrevista sencera amb el director del Museu de la Pesca de Palamós, en Miquel Martí

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *