Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Repàs de l’actualitat cultural amb el Cap de l’àrea de Cultura

Escrit per el 11 de Juny de 2020

L’inici de la desescalada ha permès que molts puntals de la cultura puguin anar reprenent els seus serveis de forma progressiva. Així, hem contactat amb en Gerard Prohias, cap de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell. El tècnic ha informat sobre la reobertura del vestíbul del Teatre Municipal de Palafrugell, el qual es pot visitar des d’ahir dimecres 10 de juny. Tanmateix, també ha parlat sobre altres associacions i establiments que estan pendents de reincorporar-se:

Davant la imminent activació de la Fase 3, s’està plantejant la possibilitat de realitzar certes activitats culturals. No obstant això, s’hauran de complir uns requeriments molt específics, independentment d’on es produeixi l’esdeveniment. Segons el tècnic, aquestes mesures seran més complicades de controlar en els espais a l’aire lliure, i és per aquest motiu que cal ser més prudents:

Alguns dels casos que ha exemplificat el cap de cultura han estat la Festa Major del municipi, una activitat que encara s’ha de gestionar què es podrà fer, i la Biblioteca. En el cas del recinte, es preveu la realització d’una activitat al pati de l’edifici el dissabte 20 de juny. Probablement més endavant algunes restriccions es modifiquen. Tanmateix, segons el tècnic, la majoria de normatives es mantindran:

Causes que endarrereixen la represa d’activitats

A banda de les restriccions sanitàries, la represa d’activitats culturals també implica despeses econòmiques. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte la intensificació dels procediments de neteja, l’ús de productes de desinfecció i la protecció del personal i els usuaris a través de mascaretes. Segons el cap de cultura, aquestes pautes milloren la seguretat però endarrereixen l’obertura i el ritme de les activitats:

En darrer terme, el tècnic recalca el treball que s’està fent juntament amb l’Àrea de Joventut per oferir el màxim de serveis culturals possibles. Així mateix, garanteix que la represa d’activitats es realitzarà sota les condicions més segures possibles i ens actualitza la situació d’altres actuacions pendents de gestionar:

Per més informació, podeu recuperar l’entrevista íntegra d’en Gerard Prohias clicant al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).