Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ja han arribat una vintena de refugiats d’Ucraïna a Palafrugell

Escrit per a 9 de Març de 2022

Palafrugell ha començat a acollir refugiats que fugen de la guerra d’Ucraïna. Des de l’última setmana de febrer, han arribat a la vila una vintena de persones. N’hi ha que venen perquè tenen família aquí, però també arriben famílies que no tenen una xarxa al nostre poble.

Per això, una de les principals vies de col·laboració amb els refugiats d’Ucraïna a Palafrugell que demana l’Ajuntament és aportar pisos buits per tal que s’hi puguin allotjar els immigrants. També es busquen hotels que estiguin tancats per la temporada baixa.

La regidora de Benestar Social, Roser Massaguer, explica a Ràdio Palafrugell que la primera família que va arribar al municipi ho va fer perquè uns familiars havien treballat aquí. I aquest mateix dimecres ha arribat un palafrugellenc que ha anat a buscar la seva família a Ucraïna, perquè els havien destruït la casa.

El problema és que hi ha moltes famílies de refugiats d’Ucraïna a Palafrugell que arriben sense cap xarxa. Per això, la prioritat és trobar-los allotjament. Com a mesura d’emergència, l’Alberg Solidança ha ofert les seves instal·lacions de manera momentània. Una altra opció és la d’oferir places a hotels tancats perquè és temporada baixa. De moment, això s’ha ofert a Lloret de Mar i Blanes, i també s’està buscant al Baix Empordà.

Qui tingui un habitatge buit o altres iniciatives que cregui que poden ser útils, es pot posar amb Creu Roja de Palafrugell o amb la regidoria de Benestar Social.

Això és complementari a les iniciatives solidàries que ja existeixen a Palafrugell, tot i que a regidora demana prioritzar l’aportació de diners a les entitats que ho necessiten, com Creu Roja.

El fet és que en aquests moments, la Creu Roja està del tot desbordada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *