Reduïm la bretxa digital al CAP de Palafrugell
Escrit per Ràdio Palafrugell el 26 de Gener de 2022
- Una mirada de salut cap a la comunitat.
El grup motor en Salut Comunitària de l’ABS de Palafrugell va iniciar dilluns, dia 17 de gener, un nou projecte amb l’objectiu de reduir els impactes de la bretxa digital a la població de l’ABS. Es realitza en col·laboració del Servei Comunitari de l’Institut Baix Empordà.
Els i les joves són 8 estudiants de 3r d’ESO. Com a part del seu aprenentatge en treball per la comunitat, donen suport a les persones amb dificultats en la descàrrega i l’ús d’aplicacions digitals relacionades amb la salut. Per exemple, la descàrrega i ús de les App SSIBE, App la Meva Salut, la descàrrega del certificat COVID i/o la seva impressió. N’hem parlat al matinal de Ràdio Palafrugell amb l’Imma Martí, que és psicòloga i Referent en Benestar Emocional i Salut Comunitària del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell.
El servei s’ofereix durant 5 setmanes, des del 17 de gener fins al 17 de febrer, i de dilluns a dijous de 16 a 18 h a l’entrada del CAP.
Què és la bretxa digital?
La bretxa digital es presenta com una desigualtat social. Aquesta és provocada per l’adveniment de la societat de la informació entre els grups de població que tenen accés desigual a internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació, ja sigui per motius econòmics, socials o generacionals.
L’Imma Martí qualifica de molt bona l’arrencada d’aquest projecte, amb una àmplia satisfacció dels usuaris.
La societat digital ha avançat d’una manera molt ràpida. Això fa que col·lectius, com la gent gran, no atrapin l’allau d’Apps o d’informació necessària per utilitzar els mòbils. De fet, l’Imma ho qualifica de greuge davant aquestes persones. Aquesta és una de les finalitats d’aquest projecte de salut comunitària que s’ha endegat des del CAP:
El servei de Benestar Emocional i Salut Comunitària que ofereix el CAP de Palafrugell és recent. 4 psicòlegs que des de fa un mes ofereixen aquest servei, basat en el tractament de grups. L’Imma Martí ens el presenta.
Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera amb l’Imma Martí, psicòloga i Referent en Benestar Emocional i Salut Comunitària del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell.