Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ramiro Genover rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Escrit per el 10 de Juliol de 2024

  • Un reconeixement a una vida dedicada al suro i a la família

El palafrugellenc Ramiro Genover ha estat homenatjat amb la Medalla Centenària que atorga la Generalitat de Catalunya, en honor als seus 100 anys. L’acte de lliurament es va celebrar a casa seva, a Palafrugell, i va comptar amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Margarita Mauri, i una representant dels serveis territorials a Girona del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde comentava al nostre company Ferran Castelló la satisfacció que dona poder felicitar a un veí pels seus cent anys.

Una vida de treball i família

Ramiro Genover va néixer a Palafrugell el 2 de juliol de 1924 i va dedicar la seva vida professional al món del suro, una indústria de gran tradició al municipi. Va seguir el negoci familiar a l’antiga fàbrica Guillermo Genover Mató, que al 1979 va passar a denominar-se Industrias Geyru.

L’any 1949, Ramiro es va casar amb M. Lluïsa Ribas Parals, amb qui va tenir dos fills, en Guillem i l’Anna. Després de la pèrdua de la seva esposa al 2017, continua vivint a la casa familiar al centre de Palafrugell.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Drets Socials, creada per reconèixer les persones que arriben als 100 anys. Aquesta medalla commemorativa i personalitzada porta gravat el nom de la persona homenatjada i l’any del seu centenari, i és accessible per a totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i facin la sol·licitud corresponent.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).