Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rafel Nadal presenta ‘Quan s’esborren les paraules’ a la Llibreria Vitel·la Espai Fòrum

Escrit per el 4 de Desembre de 2021

  • L’autor gironí reflexiona sobre la importància del record.
  • La presentació tindrà lloc aquest diumenge 5 de desembre a les 12 del migdia a la Llibreria Vitel·la Espai Fòrum.
  • També hi participaran les llibreteres Irene Tortós-Sala i Gemma Garcia.
  • El llibre ha estat editat per Columna Edicions.

Aquest diumenge a les 12 del migdia l’escriptor gironí Rafel Nadal presentarà la seva darrera novel·la, Quan s’esborren les paraules, a Palafrugell. L’acte tindrà lloc a la Llibreria Vitel·la Espai Fòrum i també hi participaran les llibreteres Irene Tortós-Sala, de la Llibreria L’Altell de Banyoles, i Gemma Garcia, de la Llibreria Vitel·la Espai Fòrum.

El llibre tanca una trilogia dedicada a la memòria i a la seva família, amb les publicacions prèvies de Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany. En aquesta ocasió, Rafel Nadal fa una reivindicació de la importància de la memòria i del record i sobre la necessitat de transmetre’l a les noves generacions perquè perduri. Ho fa des de de l’exemple de la seva mare, Montserrat Farreras, que pateix l’Alzheimer, però el seu entorn fa que no s’esborri el seu record.

La novel·la es divideix en una primera part dedicada a la malaltia de la seva mare i la mort del pare. I una segona, sobre la importància dels avis a l’hora de cuidar els nets per transmetre’ls coneixements i valors. Nadal exposa que suposa un adeu nostàlgic en “un món que s’acaba”, però l’esperança de viure “un món que arriba”.

Portada de Quan s’esborren les paraules de Rafel Nadal

Viure mentre hi hagi el record

Per Rafel Nadal una persona no acaba de morir mentre hi hagi algú que la recordi i, per tant, el fet de compartir la memòria a les posteriors generacions és el que permet allargar la vida dels éssers estimats. Un objectiu que ell mateix ha aconseguit mentre escrivia el llibre, primer a mà i després a l’ordinador.

Un altre exemple sobre la perdurabilitat del record i la memòria entre generacions són les tradicions i costums que perduren durant segles, com fer cagar el Tió durant l’època nadalenca o la manera de plantar les tomateres.

Tancament d’una trilogia

Rafel Nadal tanca una trilogia que ha utilitzat la seva família com a fil conductor per a recordar les seves vivències, experiències i compartir reflexions. Tot i acabar aquesta sèrie, explica que seguirà escrivint sobre el pas del temps, les estacions, les lectures…

Per acabar, Nadal convida a tothom a assistir a la presentació del llibre aquest diumenge a les 12 del migdia, juntament amb les llibreteres Irene Tortós-Sala i Gemma Garcia, a la Llibreria Vitel·la Espai Fòrum.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).