Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ràdio Palafrugell presenta un podcast sobre educació sexual per a famílies

Escrit per el 9 de Febrer de 2024

  • Un podcast sobre educació sexual per a famílies dona el tret de sortida a la campanya “Parlem de l’Educació Sexual a Palafrugell?”

Palafrugell commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva amb la posada en marxa de la campanya “Parlem de l’Educació Sexual a Palafrugell?”, organitzada per Can Genís i l’Espai LGTBI+. Aquest divendres 16 de febrer, a les 18 hores, es farà un acte obert a la ciutadania a Can Genís per donar a conèixer la campanya. S’hi presentarà el podcast “Lubricant”, un programa sobre educació sexual fet amb Ràdio Palafrugell destinat a les famílies, i que ja està disponible a Spotify i iVoox.

Sovint, quan parlem d’educació sexual, pensem en accions dirigides a adolescents i joves, però solem oblidar que la sexualitat és un aspecte present de diferents maneres a totes les etapes del cicle vital. Per exemple, no tenim cal tenir en compte les famílies que, diàriament, fan educació sexual i també necessiten aquests coneixements. Quan no hi pensem, eduquem en el desconeixement i en els tabús, perquè habitualment les converses sobre la sexualitat s’envolten de la gestió dels riscos i la por, oblidant tot el que ens aporta com a éssers humans.

La campanya neix de les necessitats del context social actual, que fa evident la necessitat d’una educació sexual basada en els drets sexuals i reproductius, veraç i de qualitat, i té l’objectiu de promoure que en comencem a parlar més, i més obertament. Una de les accions de la campanya és el podcast “Lubricant”, que aborda un aspecte puntal en l’educació sexual d’infants i adolescents: la comunicació dins de les famílies.
Al podcast “Lubricant”, a través de sis episodis de vint minuts, el psicòleg especialista en educació sexual José Yépez dona les claus per parlar de sexe amb els i les joves a través de temàtiques com la comunicació amb els fills i filles i les dificultats que comporta, l’impacte de la pornografia, els conflictes i els límits, del gènere i la sexualitat o de les expectatives que dipositen les famílies en els joves.

El podcast ja es pot escoltar a través de la pàgina web de Ràdio Palafrugell i les plataformes de podcasting Spotify i iVoox. La identitat gràfica del programa l’ha elaborat el dissenyador Ferran Castelló.

La presentació pública de la campanya “Parlem d’Educació Sexual a Palafrugell?” serà aquest divendres 16 de febrer a les 18 hores a Can Genís, amb accés obert a totes les famílies i persones interessades. Hi intervindran les regidores d’Acció social i de Joventut, Margarita Mauri i Laura Millan; el tècnic de l’Espai LGTBI+ de Palafrugell i presentador del podcast “Lubricant”, José Yépez; Noemí Adarnius, tècnica comunitària de Joventut; i el director de Ràdio Palafrugell, Dani Cortés. A més, hi haurà un servei de canguratge gratuït. Per a més informació, es pot contactar amb l’Espai LGTBI+ al telèfon 654 788 389 o al correu espailgtbi@palafrugell.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).