Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Queixes per les sancions de les càmeres de control de pas de vehicles

Escrit per el 11 de Maig de 2021

  • Josep Esteba, Defensor del Ciutadà de Palafrugell explica que les principals queixes que reben són per les multes per passar per carrers amb càmeres de control de pas.

Josep Esteba, Defensor del Ciutadà de Palafrugell repassa les principals actuacions de l’Oficina durant el 2020. Així, remarca que, actualment, arriben moltes queixes per les sancions de les càmeres de control de pas de vehicles. D’altra banda, repassa els principals entrebancs amb els que s’han trobat a causa de la pandèmia.

Entre les principals queixes que arriben a l’Oficina del Defensor hi ha les sancions que apliquen les càmeres de control de pas de vehicles. En aquest sentit, Josep Esteba remarca que és un tema en el que hi estan treballant.

En aquest sentit, la càmera de control de pas situada a Calella de Palafrugell és la que més mal de caps està portant. Esteba explica que el va passar amb la càmera de Llafranc, ha fet que l’Ajuntament hagi canviat de criteri. Així, anys enrere aquestes càmeres no sancionaven durant l’hivern, però ara sí que ho fan.

D’altra banda, un altre problema associat amb les sancions és que aquestes sorprenen al veïns i veïnes que les reben. A més, el fet que hi hagi una bonificació del 50% si es paga en quinze dies, fa impossible que un cop pagada la multa es pugui recórrer la sanció.

“Trobem a faltar més col·laboració per part de les àrees. Tenim la sensació que molestem”

Respecte a la comunicació amb l’Ajuntament, Josep Esteba comenta que continua mantenint reunions amb l’alcalde i el primer tinent d’alcalde. No obstant això, considera que segons amb quines àrees té la sensació que “en ocasions molestem”.

En aquesta línia, la pandèmia ha fet més complicat aquest contacte amb el consistori. Esteba considera que haver de demanar cita prèvia per tots els tràmits no sempre hauria de ser necessari.

Un fet que per a les persones grans, és més complicat d’entrendre. Segons el Defensor del Ciutadà, l’Ajuntament no ha connectat amb aquest col·lectiu.

Per això reivindica que un cop les queixes que traslladen a l’Ajuntament, en cas de ser resoltes favorablement al ciutadà se’ls hi comuniqui. En aquest sentit, Esteba troba a faltar que hi hagi un retorn dels casos que envien des de l’Oficina del Defensor.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Josep Esteba, en la que també es repassa algun dels casos que encara no han estat resolts al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).