Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Queixes per la manca de protocols COVID en una casa de colònies de Llafranc

Escrit per el 30 de Juliol de 2021

  • Es tracta de la casa de colònia Albatros que gestiona la coneguda empresa de lleure Rosa dels Vents.
  • Parlem amb dues mares que a l’hora d’anar a buscar les seves filles aquestes han donat positiu per COVID i l’empresa no les va informar.

Diverses famílies s’han queixat de la manca de protocols COVID que hi ha en una casa de colònies de Llafranc que gestiona Rosa dels Vents. Per la seva banda, l’empresa ha assegurat a través d’un comunicat que en tot moment s’han seguit els protocols.

A la casa de colònies Albatros de Llafranc gestionada per l’empresa de lleure Rosa del Vents ha rebut diverses queixes de mares i pares que denuncien que no segueixen les mesures anticovid. Així, diverses famílies es queixen que en cap moment se’ls va avisar que els seus fills tenien símptomes compatibles amb la COVID. És el cas de la Carmen García Juncà que explica com dissabte passat quan van anar a buscar a la seva filla, la Maria, es van trobar amb la sorpresa que hi havia diverses adolescents del seu grup bombolla amb símptomes.

Malgrat que la Maria es trobava bé, van decidir comprar un Test d’Antígens Ràpid (TAR) a una farmàcia. Aquesta prova va donar com a resultat positiu. També és el cas de la filla de la Mariona Rovira Malet que explica que en la reunió prèvia que van tenir amb Rosa dels Vents, l’empresa va incidir molt en les mesures COVID.

Ambdues mares també expliquen que les adolescents només tenien dret a una trucada amb la família a la setmana. En aquest sentit, la Carmen García explica que en aquesta trucada la seva filla ja va alertar de les condicions de l’habitació. Una estança que poc tenia a veure amb el que es ven des de la web.

Tot el grup bombolla positiu per COVID

Després de la setmana de colònies, tant la Carmen com la Mariona confirmen que les 9 nenes que compartien habitació i que formaven part d’un grup bombolla han donat positiu per COVID. En aquesta línia, Mariona Rovira alerta que malgrat que la seva filla va tenir febre no la van aïllar.

D’altra banda, ambdues mares expliquen altres negligències que s’haurien produït. Així, denuncien que un dels monitors que va estar amb un grup de nens que van haver de marxar de la casa de colònies perquè estaven malalts.

Una situació “desesperant” segons les famílies, i el que més lamenten és que en cap cas se les informés del que estava passant. Segons ha explicat Carmen García ha estat una sorpresa el comportament de l’empresa, i és que en el seu cas, no era la primera vegada que portava la seva filla a unes colònies gestionades per Rosa dels Vents.

Més queixes a través de les xarxes socials

Les queixes també s’han fet sentir a través de les xarxes socials. És el cas de la periodista Sheila Alen que dilluns va publicar el següent tuit:

La periodista de Televisió de Catalunya, a més, també afegia altres detalls de com un dels monitors del casal havia tractat a la seva filla: “deixa de fer “cuentu” o dutxat si tens calor… “. Un fet que corrobora Carmen García que explica que la seva filla va sentir aquest tipus de comentaris.

Per últim, explica que fins que no van anar a recollir-la no van saber que es trobava malament, ja que no van rebre cap tipus d’informació. L’empresa, per la seva banda, ha assegurat mitjançant un comunicat que sí que s’havien seguit els protocols COVID.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).