Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La família d’una noia abusada a Palafrugell denuncia un pacte de la Fiscalia a les seves esquenes

Escrit per el 1 de Març de 2022

Critiquen que la fiscalia hagi pactat per un abusador una pena que no haurà de complir. Ho va fer sense que hi hagués la víctima, perquè la mare estava confinada

La família d’una noia de 14 anys violada a Palafrugell denuncia un pacte de la Fiscalia a les seves esquenes. Critiquen que el ministeri fiscal hagi pactat per l’abusador de la nena una pena que no haurà de complir. Ho van fer en un judici que es va celebrar sense que la víctima estigués present. Ho explica el Diari de Girona.

La noia va ser abusada en un cotxe a Palafrugell el juny del 2020. El judici s’ha celebrat ara, i ha acabat amb un pacte entre la fiscalia i la defensa de l’acusat. La mare estava confinada i ella no podia acudir al judici sense els seus tutors legals.

Tot i això, la vista es va realitzar. La fiscalia portava la defensa de la víctima, ja que no s’havia personat com a acusació particular. I va pactar amb la defensa una pena de dos anys per l’acusat, tot i que en un inici en demanava quatre. L’home va reconèixer haver abusat de la víctima i va pagar 500 euros d’indemnització.

«Que abusin de la meva filla costa 500 euros?», es pregunten indignats els pares de la menor, en declaracions al Diari.

Es van assabentar de la sentència per la publicació que va fer Diari de Girona. «Ens pensàvem que se suspendria, ningú ens va avisar que s’havia fet», es queixa la mare. «A la tarda ens van trucar per dir-nos que li havien posat una ordre d’allunyament, però no ens van dir que s’havia celebrat el judici», manifesta. «Els 500 euros se’ls pot quedar, m’hi conformaria només si entrés a la presó», afegeix.

El condemnat per abusos durant la vista a l’Audiència de Girona, el gener. | ARIADNA SALA

L’acusat va reconèixer davant l’Audiència de Girona que el 15 de juny del 2020 va proposar fer classes de conduir a la víctima, la seva filla i un amic. Però ho va fer amb la seva furgoneta, que només té dos seients.

Van anar a Tamariu. I mentre la menor conduïa, li va anar fent tocaments per sobre de la roba. Quan conduïen els altres nois, va continuar fent els abusos fins que van aturar el cotxe.

Segons el pacte, durant sis anys no es podrà acostar a 200 metres de la menor ni comunicar-s’hi. Tampoc entrarà a la presó si durant quatre anys no comet cap delicte.

El que més indigna la mare és que «han negociat per mi sense consultar-me res», subratlla al Diari de Girona. El seu advocat, Rafael Pedrique Jimenez, recorda que, quan la família afectada no es fa representar a través d’un lletrat, el fiscal és qui té potestat per decidir pactar. «El més ideal seria que s’informés la víctima, i aquí no han tingut tacte, s’ha fet sense informar», diu el lletrat. La sentència és ferma, i no es pot recórrer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).