Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Protestes contra la direcció de l’escola El Carrilet de Palafrugell

Escrit per a 28 de Juliol de 2022

Professors i famílies de l’escola El Carrilet de Palafrugell protesten públicament contra el que consideren mala praxi de la direcció del centre, per canvis en el sistema educatiu i les formes de treballar. L’UESTEC-STE’s, en representació de la majoria de l’equip docent del centre, i la Taula de Treball, formada per un grup de famílies de l’Escola, consideren que “es tracta d’un equip directiu autoritari i poc democràtic que ha portat a la comunitat educativa un malestar general que afecta les famílies, docents I alumnes”.

De tot plegat, en van protestar aquest dijous a les portes del centre en una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.

Entre altres qüestions, es queixen que després de 2 anys encara no tenen disponible el Pla Educatiu de Centre (PEC) del nou equip directiu, tot i ser requerit moltes vegades pel Claustre, per l’AFA i per mares i pares a títol particular, segons ens han fet saber.

A banda, en dos anys hi ha hagut un canvi en “el 80% del claustre, coincidint en la seva major part, amb mestres que lideraven el model pedagògic i que feia més de cinc anys que estaven al centre”. En concret, el curs passat 20/21 van marxar 12 mestres i aquest curs 21/22 n’han marxat 15 més, d’un claustre de 39 mestres en total.

Denuncien “que el mal ambient i les males praxis s’han traslladat a l’àmbit de les famílies”. Enumeren: “no es convoca adientment dins el termini i en la forma escaient les reunions del Consell Escolar, no es facilita la informació requerida, moltes preguntes queden a l’aire i sense atendre, quan es dona contesta és parcial i sense molt contingut, algunes actes del Consell Escolar no es redacten de forma adient i curosa”.

Tot plegat ha provocat la desconfiança de 70 famílies, que han signat el document de queixa / manifest on s’argumenten totes aquestes preocupacions sobre la situació a l’escola elaborada el maig del 2022 i entregat a Inspecció dels SSTT d’Educació a Girona.

Expliquen també que el curs 2020-21, diverses mestres es van posar en contacte amb l’inspector de l’àrea geogràfica del Baix Empordà dels SSTT d’educació de Girona, el Sr. Francesc Sanchez, per sol·licitar ajuda.

Però es queixen que l’inspector “ha mostrat falta d’imparcialitat i objectivitat”, segons les seves explicacions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *