Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Protecció Civil activa el Pla Inuncat per les fortes precipitacions que poden caure divendres a la nit

Escrit per el 15 de Setembre de 2023

  • Josep Pascual explica que es preveuen tempestes generalitzades a la comarca i no descarta que, en punts localitzats, hi pugui haver fort vent i alguna calamarsada.

Protecció Civil activa el pla Inuncat pel risc de fortes precipitacions i acumulació d’aigua el divendres a la nit. Josep Pascual, de l’observatori meteorològic de l’Estartit, explica que es preveuen tempestes generalitzades a la comarca i no descarta que, en punts localitzats, hi pugui haver fort vent i alguna calamarsada.

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa d’una situació de perill alt entre les 12 i les 18 hores per la intensitat de la pluja, que passarà a ser de perill molt alt a partir de les 18 hores fins a les 24 hores. Es poden superar els 40 mm de precipitacions en mitja hora. Pel que fa a l’acumulació de l’aigua, el perill serà mitjà mentre duri l’episodi de fortes precipitacions.

L’Ajuntament de Palafrugell ha compartit la previsió de precipitacions pel divendres, 15 de setembre a les xarxes socials.

Josep Pascual de l’observatori meteorològic de l’Estartit explica que lanuvolositat s’incrementarà a partir del divendres a la tarda.

Afegeix que hi pot haver fort vent i la possibilitat d’alguna calamarsada localment.

Protecció Civil recomana mantenir els desguassos nets, no creuar rieres ni zones que es puguin inundar i evitar la mobilitat si no és necessària. En cas d’inundacions a casa, cal pujar als pisos superiors i no anar a les zones inundades. L’Ajuntament de Palafrugell fa una crida a extremar les precaucions mentre duri l’episodi de pluges.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).