Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Projecten quinze noves cases de luxe a Aigua Xelida

Escrit per a 30 de Març de 2022

  • Es preparen nous habitatges de luxe dos anys després que les obres en aquest espai quedessin aturades
  • El pla de millora urbana es va aprovar inicialment amb els vots de l’equip de govern i de Ciutadans

Es reprèn la projecció de cases de luxe a Aigua Xelida. Uns promotors han presentat un pla per construir quinze habitatges a la mateixa parcel·la on, fins al 2018, s’hi estava fent el projecte Aiguacel. En aquell moment, l’Ajuntament va prohibir les obres per una tala indiscriminada d’arbres, i el cas va arribar a un contenciós. Ara, una altra empresa preveu tornar-hi a construir. El consistori, però, assegura que el projecte és menys lesiu que l’anterior. Principalment, perquè es retalla a més de la meitat el nombre de construccions.

L’espai en qüestió és la finca que queda just davant de la rotonda final abans de baixar cap a l’entrada d’Aigua Xelida. Allà és on s’hi havien de construir una trentena d’habitatges de luxe fins que el 26 de desembre d’aquell any es va detectar una tala indiscriminada d’arbres. L’ajuntament ho va considerar il·legal perquè les tasques van començar sense llicència. Per això, s’hi va presentar una denúncia, que va acabar en expedient. Els promotors van presentar un contenciós contra l’aturada de les obres, que encara no s’ha resolt.

Jaume Palahí: "El nou PDU de la Costa Brava és valent"
Tala d’arbres a Aigua Xelida per part de la promotora Aiguacel del passat desembre

Mentre aquest contenciós està en marxa, ja es projecten unes noves construccions de luxe. Abans, però, el Pla Director Urbanístic estableix que cal fer un Pla de millora urbana. Això és el que es va aprovar inicialment al ple municipal d’aquest dimarts. “És una modificació molt significativa respecte al pla que hi havia abans de la suspensió d’obres, i s’ajusta a l’ordenació de la majoria del sòl d’Aigua Xelida”, segons el regidor d’urbanisme, Jaume Palahí.

Hi haurà onze parcel·les unifamiliars, i quatre de bifamiliars. Per tant, són 15 habitatges, més de la meitat dels 33 del projecte anterior.

Les parcel·les es dividiran en tres espais. El primer, el més proper a la carretera, on es faran les cases. Quedaran a peu de carrer, i construïdes cap avall. A la segona part, s’hi podran fer espais com piscines. I a la tercera part, la més propera a mar, no s’hi podrà construir res.

A més, s’hauran de tornar a plantar tots els arbres talats il·legalment el desembre del 2018.

Un dels condicionants de l’espai és que té un pendent de més del 30%, i el Pla Director Urbanístic impedeix construir en aquests llocs. El matís, segons el regidor d’urbanisme, és que el PDU no permet fer nous plans urbanístics a zones amb pendent, però en aquest cas el pla ja està fet des d’abans.

En tot cas, l’Ajuntament no es planteja evitar de nou les construccions en aquest espai. Jaume Palahí xifra en més de quatre milions d’euros les indemnitzacions que caldria pagar.

El ple va fer l’aprovació inicial del pla de millora urbana, i ara la paraula la tenen els serveis territorials d’urbanisme de la demarcació de Girona, que n’han de fer l’avaluació.

Aprovat amb els vots del govern i Cs

El nou pla d’Aigua Xelida es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i de Ciutadans. El regidor del grup taronja, Joan Farré, va defensar que és un pas endavant per resoldre una situació complicada.

El PSC s’hi va abstenir. El regidor Xavier Rangel n’explicava els motius.

Palafrugell en Comú va votar-hi en contra. El regidor Alfons Rius demanava modificar el POUM.

TALL

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *