Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Projecció de “La dona il·legal” amb col·loqui aquest diumenge

Escrit per a 17 d'Abril de 2021

  • La pel·lícula es projectarà el dissabte 17 a les 18 hores i el diumenge a les 19 hores.
  • El diumenge es realitzarà un col·loqui amb el director Ramon Térmens i l’actriu Raquel Camón.
  • La pel·lícula denuncia la situació que es viu als Centres d’Internament d’Estrangers

El dissabte 17 a les 18 hores i el diumenge 18 d’abril, a les 19 hores, el Cine Club Garbí de Palafrugell projectarà la pel·lícula La dona il·legal al Teatre Municipal de Palafrugell. El film se centra en temes molt sensibles com poden ser les deportacions i el racisme.

Després de la projecció del diumenge es realitzarà un col·loqui en què hi participarà el director Ramon Térmens i l’actriu palafrugellenca Raquel Camón, tal com ens ho explica Àlex Cebollero del Cine Club Garbí.

La pel·lícula té com a protagonista Fernando Vila, un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas i aviat comença a destapar un cas de corrupció i abusos sexuals dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol. Ens ho explica el director del film, Ramon Térmens.

Aquesta pel·lícula és una denúncia de la situació que viuen les persones que hi ha als Centres d’Internament d’Estrangers. Tot i que no és un documental, permet explicar-ho, segons Térmens.

El director afirma que realitzaren una fase documental que els va permetre conèixer molta informació que varen haver de destriar. Per altra banda, apunta que no s’ha rebut cap pressió mentre la feien.

El director remarca la labor que hi va haver per a controlar tots els detalls, com el vestuari o la reconstrucció dels uniformes de la policia. Cal destacar que el vestuari del film també ha estat creació d’un palafrugellenc, en concret de Marcel Bofill.

L’argentí Daniel Faraldo, encarregat d’interpretar Fernando Vila

Aquesta és una nova col·laboració de Ramon Térmens amb l’actor argentí Daniel Faraldo que és l’encarregat de donar vida al protagonista Fernando Vila. Pel director, Faraldo pot posar-se al lloc de les persones immigrants perquè ell també va viure el procés de venir a Espanya.

La palafrugellenca Raquel Camón al repartiment

Aquest és el primer llargmetratge de l’actriu palafrugellenca Raquel Camón. Remarca als nostres micròfons que no s’imaginava que hi hauria la presència d’actors de primera línia i que va ser una gran experiència.

És l’encarregada d’interpretar el personatge de la Fàtima Jamed, una activista dels drets humans musulmana i que té l’objectiu de tancar aquests centres.

Raquel Camón agraeix la confiança que va rebre de l’equip de la pel·lícula per tal de poder formar part del repartiment. Ser actriu havia estat un dels seus somnis i amb 30 anys va anar a formar-se en el camp de la interpretació a Barcelona.

La palafrugellenca ens explica que abans del confinament estava interpretant una obra de teatre, però que des de llavors no ha pogut treballar d’aquesta professió. Per aquest motiu, demana a directors i directores l’aposta per a noves cares.

L’osonenca Yolanda Sey interpreta Juliet Okoro

El director va conèixer l’actriu Yolanda Sey, l’encarregada de donar vida a la Juliet Okoro, l’amiga de la jove kosovar Zita Krasniqi, gràcies a un anunci del Teatre Nacional de Catalunya que va veure en un autobús.

Situació complicada en el cinema

La pel·lícula va rodar-se l’any 2019 i la pandèmia va afectar durant l’etapa de postproducció. Ramon Térmens remarca el moment crític que viu el sector cinematogràfic actualment.

Diverses projeccions aquest cap de setmana

El primer passi serà el dissabte 17, a les 6 de la tarda, i el segon, el diumenge 18 a les 7 de la tarda amb el posterior col·loqui. Cal recordar que l’aforament és limitat i la venda d’entrades es realitzarà a partir de 45 minuts abans de la sessió. El preu és de 5 euros.

Aquesta projecció forma part de la programació al voltant de la festivitat de Sant Jordi que té lloc al municipi, on una vegada més, el Cine Club Garbí hi participa potenciant el cinema català.

Podeu recuperar la conversa íntegra d’Àlex Cebollero amb Ramon Térmens i Raquel Camón a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *