Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Programa 30 plus, treballant per rebaixar l’atur al Baix Empordà

Escrit per el 21 de Febrer de 2022

  • 26 empreses del Baix Empordà ja han ofert contractes a persones aturades a través del programa 30 plus gestionat pel Consell Comarcal.
  • El programa subvenciona la quantitat de 1.125,83 euros/mes per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos.

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb diversos ajuntaments de la comarca (entre ells el de Palafrugell) facilita, a través del programa 30 Plus, que 60 persones de la comarca puguin rebre formació ajustada a les seves necessitats i ser contractades en empreses, que rebran una subvenció de l’administració per aquest contracte. Avui dia, un total de 26 empreses del Baix Empordà ja han seleccionat la persona participant i s’han compromès a la seva contractació un cop finalitzada la formació a mesura que ofereix el programa. El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, destaca la importància que donen a aquest programa.

Actualment, 10 participants, seleccionats per empreses del Baix Empordà, estan realitzant formació a mida. S’està portant a terme una acció de 80 hores a la Bisbal d’Empordà, d’atenció al client amb idioma francès i en paral·lel una acció d’auxiliar administratiu/va amb comptabilitat a Palafrugell, també de 80 hores. 

En paral·lel es realitza suport a les empreses per sol·licitar la subvenció vinculada a la contractació i es porten a terme accions de tutoria per garantir l’acompanyament de les persones i les empreses participants.

Tot i que s’estan prioritzant perfils relacionats amb l’atenció al client i les tasques administratives, el programa vol oferir l’oportunitat a empreses diverses. S’inclouen professions de tota mena, prioritzant i incentivant aquells llocs de treball que promoguin la inserció laboral més enllà del període subvencionat.

Les empreses que hi vulguin participar han d’incorporar a la seva plantilla una persona que el SOC subvencionarà entre 6 i 9 mesos, amb la quantitat de 1.125,83 euros/mes per jornada completa. 

Es prioritzen certs tipus de perfil d’aturats

Altres novetats en la convocatòria és que es prioritzen les persones amb més de 45 anys, les aturades de llarga durada i, alhora, que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball com a persones demandants d’ocupació no ocupades (DONO). A més, s’amplien els perfils professionals subvencionables, sempre que les característiques dels llocs i de treball compleixin la normativa del programa. 

Xavier Dilmé ha destacat la bona resposta que s’està rebent de les empreses de la comarca. Destaca l’interès, en molts casos, de què aquesta contractació pugui anar més enllà del període subvencionat. En aquest sentit, també ha posat en valor que es pugui fer una formació a mida a les necessitats concretes de l’empresa, un sistema que el temps ens demostra que ha estat molt útil. 

El Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments de Palafrugell, Torroella de Montgrí, Calonge, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols comparteixen objectius per a poder oferir aquest programa amb garanties d’èxit i acompanyar les empreses a  la contractació de personal qualificat.

Aquesta 6a edició del programa 30 Plus és gestionada per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà. És finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació, i es treballa colze a colze amb els ajuntaments de la comarca.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).