Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Primers oferiments d’habitatges per refugiats d’Ucraïna a Palafrugell

Escrit per a 22 de març de 2022

Una desena de persones van participar aquest dilluns a la reunió que va convocar l’Ajuntament de Palafrugell per tal de posar habitatges a disposició dels refugiats arribats d’Ucraïna. A la trobada, diferents particulars van oferir habitatges o habitacions. Per exemple, una persona va oferir una segona residència a Calella de Palafrugell, una parella va oferir una habitació, i una comunitat religiosa del municipi va posar a disposició les seves instal·lacions per fer-hi acolliments.

L’habitatge ha estat la necessitat més urgent davant la crisi generada per la guerra a Ucraïna i la crisi generada. A la trobada es va xifrar en una cinquantena el nombre de persones que han arribat. I se n’esperen més al llarg de les pròximes setmanes.

A més, es va destacar que el perfil dels refugiats que arriben és molt diferent al d’altres onades migratòries. En aquest cas, tothom que arriba ho fa amb llicenciatures i altres estudis superiors.

Des de l’Ajuntament, es va insistir que la prioritat ara és trobar habitatges sencers que estiguin buits. Sobretot, perquè la durada de la crisi és indefinida. Per això, la Creu Roja no aposta ara per ara per situar refugiats en espais compartits “perquè no se sap com seria la convivència”.

Ara mateix, l’esperança està posada en l’opció de trobar un gran espai amb molts habitatges on ubicar una gran quantitat de refugiats.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va destacar que “cal agrair l’esforç voluntari de la gent per estar al costat de les famílies que ho passen malament degut a la guerra i s’han vist obligades a marxar del seu país”. Així mateix, també agraïa a la gent, les associacions i entitats del municipi que han col·laborat amb altres elements com menjar o roba, així com va expressar que tothom que desitgi participar d’alguna manera altruista pot acostar-se a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), on l’informaran degudament de quins passos cal seguir.

Aquesta era una crida per a tota aquella població del municipi que disposi d’espai als seus habitatges o que, en determinats casos, pugui posar a disposició de les entitats i les administracions habitatges per acollir persones refugiades de la guerra.

Tot i això, les persones que, per qualsevol raó, no van poder assistir a la reunió però tinguin capacitat per ajudar en aquest sentit, es poden adreçar a l’OAC on se’ls hi recollirà les dades i se’ls informarà de forma concreta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *