Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Temperatures més baixes durant la primera setmana d’agost

Escrit per el 2 d'Agost de 2021

  • De la previsió d’aquesta setmana destaca la baixada de temperatures i l’arribada d’un front dimecres al vespre.

Un dilluns més el Matinal de Ràdio Palafrugell dedica una pausa a contactar amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’EstartitDurant la conversa, el meteoròleg avança la previsió per aquesta primera setmana d’agost. D’entre la previsió, destaca la baixada de les temperatures i l‘arribada d’un front dimecres al vespre.

Per començar amb la previsió, Pascual resumeix el temps viscut aquest darrer cap de setmana. El qual ha estat definit per l’arribada d’una massa d’aire fred en alçada durant la nit de dissabte a diumenge.

Entrant en la previsió meteorològica per aquests primers dies d’agost, Pascual avança que la calor no serà tan intensa com les darreres setmanes. El temps es presentarà més insegur a causa de la presència del rastre de la massa d’aire fred en alçada d’aquest cap de setmana.

A l’equador de la setmana arribarà un front amb tempestes

A partir de dimecres, es preveu l’arribada d’un nou front amb massa d’aire fred en alçada que augmentarà la probabilitat de tempestes al territori. Després de dijous, però, s’espera una estabilització del temps.

Fent valoració del darrer mes de juliol, Pascual el defineix com calorós i sec. Un més que ha presentat unes temperatures terrestres i marítimes més altes que la mitjana climàtica i dos dies de pluja en total.

Per concloure, seguint amb la valoració de juliol, des de l’Observatori de l’Estartit destaquen la presència dels vents de Garbí durant les darreres setmanes del mes.

Finalment, adjuntem l’entrevista completa amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).