Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Primer cap de setmana de tardor amb un temps tranquil

Escrit per el 24 de Setembre de 2021

  • La tardor arriba amb una meteorologia tranquil·la que seguirà aquest cap de setmana.
  • Aquest estiu ha estat més càlid que la mitjana i sec.

L’entrada a la tardor ha estat marcada per una meteorologia tranquil·la, ja que la comarca del Baix Empordà ha quedat al marge de les precipitacions, a diferència d’indrets com les comarques del sud de Catalunya. Els passats dies han estat ennuvolats, amb estones de sol, i el predomini del vent de gregal. Pel que fa a la situació marítima, hi ha hagut mar de fons, tal com ens explica l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual.

Aquest cap de setmana es mantindrà la monotonia d’aquests passats dies. Durant el dissabte el cel serà variable i al diumenge, ja més assolellat. La mar de fons continuarà, amb vents entre xaloc i llevant. A més, l’estancament dels vents febles afavorirà la presència de boira a les nits, un fenomen habitual a la tardor.

Cel nocturn amb núvols
Fotografia: Josep Pascual

Un estiu sec i càlid

A l’espera de l’anàlisi en profunditat de les dades meteorològiques d’aquest estiu, Pascual ens avança que en aquesta passada estació les temperatures han estat lleugerament més elevades de la mitjana, especialment des de mitjans d’agost a mitjans de setembre. En canvi, el mes de juliol es va mantenir dins de la mitjana. Pel que fa a les precipitacions, aquestes han estat febles i concentrades en pocs dies.

Per acabar, es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).