Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentem el projecte Sala Online amb la Noemi Morales

Escrit per a 25 de Novembre de 2020

  • Un projecte nascut per adaptar el sector musical a la bombolla digital a conseqüència de la pandèmia.
  • Noemi Morales, Pere Toro i Jordi Soler conformen l’equip creador de la Sala Online.
  • Durant l’entrevista, Morales comparteix amb nosaltres el seu funcionament, objectius i propers streamings.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

Des del 107,8 de la FM, vam traslladar-nos telefònicament fins a la vila de Figueres, per conversar amb Noemi Morales. Durant la conversa, Morales aprofita la nostra sintonia per presentar el projecte Sala Online, nascut per adaptar el sector musical a la bombolla digital a conseqüència de la pandèmia.

Per a introduir-nos dins el projecte, la Noemi Morales el descriu com una sala de concerts virtual. Un espai on, com a músic, t’ofereix la possibilitat de compartir la teva obra en directe, i a la vegada, a l’audiència, gaudir d’un concert en directe. Ambdues coses, impossibilitades pel context postpandèmic actual. 

Primerament, la Sala Online és possible gràcies a l’equip que conformen Jordi Soler, Pere Toro i la mateixa Noemi Morales.

Jordi Soler, de l’estudi de gravació Musicland, és el representant de l’espai on realitzen la gravació, un dels espais referents a escala nacional per al món de la música. Seguidament, Pere Toro, fent costat a l’aspecte més tècnic des de la productora audiovisual The Jamp, controlant la posada en escena i la producció del streaming. I per últim, però no menys important, la Noemi Morales, que a través de la seva empresa de màrqueting ATELIER, gestiona tota la difusió de l’esdeveniment i trajectòria dels diferents músics.

¿Com neix la Sala Online?

Per començar, Morales defineix la Sala Online com el resultat de donar resposta a la nova manera que les generacions futures tenen de consumir la cultura. A través d’un estudi observacional, van detectar que els més joves gaudien de la música i la cultura de manera nov; A través de pantalles i alhora interactuant amb missatgeries instantànies. De la mà de la crisi sanitària, van veure accelerat aquest procés i van presentar el projecte.

Adaptació a les noves formes de consum

En conseqüència, els músics han d’adaptar-se a les noves formes de consum. Per a ells, la situació actual no els permet fer concerts, i la Sala Online respon amb el vídeo en temps real. A més, durant el confinament, podien continuar oferint directes per XXSS però amb qualitats d’ambient casolà. I en aquest punt, el projecte presenta la gestió de The Jam. I tot, amb la presència del públic per poder interactuar a la vegada amb la seva audiència.

D’entre altres beneficis per a l’audiència i els músics, el projecte també suposa un suport a la cultura musical. Però, la Noemi Morales ressalta que la Sala Online, no està pensada només per a la supervivència del món musical durant la pandèmia, sinó que “ha arribat per quedar-se”.

Pel que fa al finançament, la base són recursos propis dels tres col·laboradors. Volen eliminar les barreres de gaudir de la música en directe, no hi han tiquets ni entrades costoses. La Noemi Morales ens convida a gaudir dels concerts a través de Facebook, Youtube i Twitch.

D’altra banda, per poder monetitzar, existeixen alguns recursos durant el streaming. A continuació, la Noemi Morales ens explica com funciona aquesta aportació, la qual sempre és opcional per l’espectador. I sempre amb una interacció directa amb l’artista.

Finalment, animar a la nostra audiència a gaudir del concert en línia que tindrà lloc aquest dijous 26 de novembre a les 20:30 h amb Alberto del Puerto. A continuació, us deixem l’enllaç directe a les plataformes de la Sala Online i del cantautor Delpuerto.

Instagram @la_sala.online
Facebook Sala Online
Web Sala Online

Youtube Sala Online

Instagram @delpuertomusic


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *