Presentació del llibre El meu marit es posa faldilles, escrit per Carme Parera.
Escrit per Rafel Corbí el 14 de Maig de 2025
En el marc del Dia Internacional contra la LGTBIFòbia (17M), aquest divendres dia 16, a les 6 de la tarda, a la Sala Polivalent de la biblioteca, podrem assistir a la presentació d’aquesta obra, la qual es basa en l’experiència personal de l’autora, que l’any 2008 va veure com el seu marit li va confessar que li agradava vestir-se amb roba de dona.
Aquest fet va suposar un gran impacte per a la Carme Parera, que es va plantejar diverses preguntes sobre la identitat de gènere del seu marit: si volia ser dona, si era transgènere o transformista, etc.
Després de superar l’impacte inicial, va comprendre que el seu marit no volia convertir-se en dona ni vivia una doble vida, sinó que simplement tenia una part femenina més desenvolupada i es trobava còmode expressant-se amb roba tradicionalment femenina.
El llibre es divideix en tres parts: la sortida de l’armari, el camí recorregut i la normalització. Actualment, tant l’escriptora com la família i les amistats es troben en aquesta darrera fase d’acceptació de la situació.
En el llibre, l’autora relata com va viure que el seu marit, Francesc/Xesca, li compartís que era crossdresser. Parera explora com va haver d’enfrontar-se a pensaments estereotipats i limitants, destacant la necessitat de trencar amb els prejudicis relacionats amb l’expressió de gènere.
La Dra. Alba Barbé en va fer el pròleg d’aquest llibre editat per Edicions Saragossa l’any 2020.
El transformisme o cross-dressing és l’acte de portar peces de roba que no s’associen habitualment amb el propi sexe. El transformisme s’ha utilitzat amb finalitats de disfressa, comoditat, comèdia i autoexpressió en els temps moderns i al llarg de la història. Les persones que el practiquen com a part d’un espectacle són transformistes, com ho van ser per exemple Joan Brossa i Leopoldo Fregoli.
