Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de La meva amiga Meno i jo

Escrit per a 7 d'Agost de 2019

  • Carla Romagosa debuta com a escriptora amb aquest llibre en el que explica l’experiència de l’arribada de la Meno (menopausa) als 39 anys
  • Ens explica com va aconseguir donar la volta a la situació fins a fer-se amiga de la Meno

Dijous a les 19h tindrà lloc la presentació de La meva amiga Meno i jo, a la Biblioteca de Palafrugell. Aquest és el primer llibre de Carla Romagosa, en el que parla de la menopausa, un tema que encara és tabú. A més, explica la seva pròpia experiència de com va arribar-li la Meno de forma precoç i tots els canvis que va haver de gestionar.

Amb només 39 anys, Carla Romagosa es va assabentar de que tenia menopausa de forma casual. Romagosa volia iniciar un tractament per quedar-se embarassada i va ser a la pròpia clínica que li van dir que no ho podria ser. Un fet pel qual no estava preparada perquè “em sentia immortal perquè creia que mai em passaria això.”

Un fet que encara no li havia passat pel cap. No obstant això, després de tot el que ha investigat sobre la Meno, ha sapigut que feia temps que presentava els símptomes previs a la menopausa.

Investigació pròpia per fer front als símptomes

A La meva amiga Meno i jo, Carla Romagosa fa un repàs de tota la investigació que va fer per pal·liar la migranya, els canvis d’humor o altres dolors associats a la menopausa. Durant aquest pericle, l’autora explica que un dels fets més rellevants va ser quan va descobrir l’Institut de Salut Integrativa i Conscient (ISIC).

En aquest sentit, gràcies aquesta investigació va cursar un màster en Nutrició i Salut, especialitzat en menopausa i salut pública. A més, va fer les pràctiques a l’ISIC

D’altra banda, Romagosa ha defensat que cada dona pugui triar quin tractament escollir. En aquesta línia, troba que la manca d’educació i coneixement al voltant de la menopausa fa que aquest encara sigui un tema tabú. Així doncs, pot semblar que aquest sigui un llibre exclusivament dedicat a les dones, però l’autora explica perquè no és així.

Per tant, més enllà de poder semblar un llibre d’autoajuda, el que ha buscat Carla Romagosa és que a través de la seva experiència ajudar a les dones a sentir-se millor. Un punt essencial per a ella.

Per la seva banda, a la portada del llibre hi apareix una morsa. Un fet que no és casual com explica la pròpia autora a Ràdio Palafrugell. Unes il·lustracions a càrrec de Roger Padilla.

Així doncs, aquest dijous tindrà lloc la presentació de La meva amiga Meno i jo a la Biblioteca de Palafrugell. Un retrat de com afrontar tenir menopausa amb 39 anys i de com donar la volta a la situació.

Entrevista íntegra a Carla Romagosa, autora de La meva amiga Meno i jo

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *