Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació a la Biblioteca de “Dos estius amb la Sònia”

Escrit per a 3 de Març de 2022

  • “Dos estius amb la Sònia” és un llibre escrit pel britànic Neil David Selby.
  • L’escriptor resideix a Sant Feliu de Guíxols, i fa un viatge a través dels paisatges i les persones de la Costa Brava.
  • La presentació tindrà lloc a la sala polivalent de la Biblioteca de Palafrugell aquest divendres dia 4, a les 7 de la tarda.
Neil David Selby i Sònia Neal als estudis de Ràdio Palafrugell

La Sònia no és la protagonista, però si la inspiració d’aquest llibre, gestat en plena pandèmia. Neil David Selby treballava de professor a Barcelona, i quan va arribar el confinament, van decidir traslladar-se amb la seva companya, la Sònia Neil, cap a la vila ganxona.

Primer, en David va obrir els braços a les meravelles de Sant Feliu. Després, la Sònia, natural de Torroella de Montgrí, va començar a descobrir-li l’Empordà, la seva gent, els seus paisatges. I així, sense buscar-ho, va aparèixer aquest llibre: “Dos Estius Amb La Sònia” (El Somni de la Costa Brava)

Aquest llibre és el resultat de dos intensos estius a la Costa Brava. Des de Sant Feliu de Guíxols i passant per Santa Cristina, Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Roses… Es converteix en un itinerari sentimental, farcit de llegendes, arquitectura i estima per aquest racó de món. David Neil Selby ens explica que és aquest llibre (i ho fa en català)

Un amor que ha compartit amb la Sònia i que ha vist créixer també cap a la nostra terra, i també, cap a la nostra història.

La Sònia es considera el fil conductor d’aquesta obra, basada en persones i fets reals. Una visió d’algú que arriba de fora, i que s’enamora de l’Empordà i de la Costa Brava.

El llibre ens descobreix persones que van trobant pel camí de la descoberta del territori, artistes amics de la Sònia, gent del carrer…

Neil David Selby ens parla de l’origen d’aquesta història, de la compra a Sant Feliu de la Casa Ribas, i de com es va centrar en tot el seu entorn.

Finalment, en David es va sentir fascinat per la història del suro. I prou que li va agradar la història de Can Mario i de la torre, a més de Cap Roig, Tamariu, i tot el nostre municipi, així com Josep Pla.

Lluís Medir, copresentador de l’acte

La presentació del llibre anirà a càrrec de l’autor, Lluís Medir, exalcalde de Palafrugell i Pep Espadalé, director del Museu del Suro. Lluís Medir també en va parlar al matinal de Ràdio Palafrugell

L’exalcalde també es va referir al fet que sigui una persona de fora la que ens faci recordar la bellesa de les nostres contrades.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Neal David Selby i a la Sònia Neal al següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *