Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preocupació en el sector turístic de la Costa Brava

Escrit per el 14 de Març de 2020

  • L’expansió del COVID19 està afectant al sector hoteler i de restauració de la Costa Brava.
  • Des de Grup Costa Brava Centre s’està treballant per traslladar les mesures i l’assessorament adequat als establiments.

La preocupació per la ràpida expansió del Coronavirus ha començat a afectar al sector hoteler i de restauració de la Costa Brava. Una zona de molt reclam que augurava un bon inici de temporada ja des de la Setmana Santa. Així, hi ha certa preocupació del sector turístic de la Costa Brava davant d’aquesta situació.

Davant la incertesa, des del Grup Costa Brava Centre (GCBC) estan treballant per defensar els interessos de les empreses del sector. En aquest sentit, el seu gerent, Martí Sabrià, ha explicat que les administracions estan prenent mesures per afrontar aquesta nova situació. No obstant, degut a la complexitat del tema, cal mantenir-se prudent i conseqüent amb les accions que es realitzin.

Els companys de TV Costa Brava ha traslladat unes dades preocupants respecte el creixement constant d’anul·lacions i la caiguda de l’ocupació del 21% respecte la Setmana Santa de l’any passat. Tanmateix, el gerent adverteix que aquesta estadística anirà variant, així com també distingeix les accions dels clients internacionals amb els de proximitat.

Respecte a la recuperació de l’activitat turística, hi haurà dificultats amb els clients d’altres països. No obstant això, Sabrià recalca la bona feina i qualitat dels sanitaris d’aquesta regió, fet que aporta un plus de seguretat al turisme. D’altra banda, el gerent del GCBC preveu que hi hagi més voluntat per part dels clients d’àmbit català, espanyol perifèric i del sud de França.

Possibles mesures d’actuació dels establiments

Malgrat tenir esperances un cop superada la crisi, l’estat de les empreses és confós pel dubte sobre si poden continuar obertes o hauran d’ajornar l’inici de temporada.

Atès que la hostaleria és un dels sectors de la Costa Brava que més ofertes laborals aporta, aquesta situació també recaurà sobre els treballadors. Una preocupació que recau sobre les empreses, les quals tampoc saben com gestionar-ho.

Malgrat l’estat d’ambigüitat dels establiments, Martí Sabrià trasllada certa tranquil·litat davant l’estricte compliment de les normatives de seguretat i higiene. Una tasca que segons el gerent del grup presumeix de ser, la Costa Brava, una de les zones catalanes amb més acompliment de les mesures preventives.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra d’Ariadna Ferrer amb Martí Sabrià al voltant de la preocupació del sector turístic de la Costa Brava al següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).