Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Portes Obertes a diferents espais aquest dimecres de Festa Major

Escrit per a 19 de Juliol de 2022

Aquest dimecres 20 de juliol és dia festiu a Palafrugell (Festa Major de Santa Margarida), i diferents espais de Palafrugell tindràn les portes obertes. D’11 i fins a la 1 del migdia, i a la tarda de 17.30 a 20.30 podeu visitar les exposicions al Museu de Can Mario. Tal com diu l’Àlex Susanna, de la Fundació Vila Casas, es podrà veure l’exposició dedicada a Joan Maria Subirachs. Representa uns anys Subirachs adquireix uns nous llenguatges i això el situa en l’avantguarda de l’escultura a Europa. També es podrà veure l’evolució de l’artista i tot el seu camí.

Aquest dimecres també hi haurà la jornada de portes obertes de la Fundació Josep Pla d’11.00 a 13.00. Aquí es repassa la trajectòria i la projecció de l’autor Josep Pla, tant la seva història bibliogràfica, literària i també periodística. També es mostrarà la relació de Joan Fusté i Josep Pla, titulant-ho “Joan Fusté i Josep Pla una comerça infinita”. S’explica la història crucial de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. També es parlarà d’aquests dos personatges influents de la literatura. Francesc Montero, gerent de la Fundació Pla, ens ho explica.

I això no és tot. De les 10.00 fins les 14.00 i de 17.00 a 20.00 hi haurà una jornada de portes obertes al Museu del Suro de Catalunya. En el museu es trobarà l’exposició “Esquenes” de l’artista empordanesa Rosa Aguiló. A més, en Juli San Juan ens presentarà una arquitectura efímera “Com el suro a l’alzina surera” i també l’audiovisual Miquel Vincke i Meyer.

Es podrà visitar gratuïtament la Torre de Guaita de Sant Sebastià de 10 a 13 i de 17 a 20.30. La torre és del segle XV i feia la funció de vigilar la ciutat costanera de Palafrugell i rodalia. A dins d’aquesta hi ha l’exposició de Ton Armengol.

Finalment, el dimecres 20 de juliol d’11 a 13 i de 17.30 a 20 es podrà visitar l’excepcional Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario, s’hi podrà pujar fins al cim per gaudir de les vistes de Palafrugell. En ho explica la Gemma Espinet, del Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *