Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Trossets Compartits – Maria Aumacellas i Salayet

Sandra Bisbe i Maria Bruguera

En el darrer programa de Trossets Compartits la Maria Bruguera va presentar la figura de Maria Aumacellas i Salayet. Aquesta palafrugellenca de principis del segle XX va convertir-se en una pionera en la natació en aigües obertes, disciplina en la que, a més, va aconseguir diversos èxits.

A l’edat de 7 anys la Maria i tota la seva família es va traslladar a Barcelona. Maria Bruguera explica que de ben segur que Aumacellas va tenir l’oportunitat de nedar a les platges de Calella, Llafranc o Tamariu, però va ser a Barcelona on va començar a practicar la natació. Primer de tot ho va fer al Club Natació Barcelona i més endavant amb el Canoe Natación Club de Madrid. A la competició, però, no hi va arribar fins a l’any 1927.

Maria Aumacellas i Salayet ha passat a la història esportiva del nostre país perquè va ser una gran nedadora, especialista en llargues distàncies. Una modalitat a la que va aficionar gràcies al seu germà Casimir. Aumacellas va arribar a ser campiona d’Espanya en diverses modalitats, però sobretot en proves d’aigües obertes (modalitat esportiva de resistència que consisteix en realitzar travessies de llarg recorregut al mar, llacs o rius) alhora que va aconseguir una infinitat de rècords nacionals i estatals.

Podeu esbrinar més detalls en el novè programa de Trossets Compartits dedicats a Maria Aumacellas i Salayet. També trobareu fotografies i altres detalls al blog Històries de Palafrugell de Maria Bruguera.

Conxa Guisset

Trossets compartits

Un viatge pel Palafrugell històric

More info