Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Temps d’aprenentatge amb el Club de Lectura Fàcil

Ariadna Ferrer Cambil

  • A través d’una versió adaptada de “El temps de les cireres”, la Marta Padrós ens mostra el gran aprenentatge, històric i literari, que es transmet en els clubs de lectura fàcil. Una activitat que permet traspassar les dificultats d’una llengua d’aquells/es que tot just l’estan aprenent.

Des de l’Oficina de Català, la professora s’encarrega dels cursos dirigits a persones que, per una raó o altra, tenen alguna dificultat amb la lectura. Així doncs, l’objectiu d’aquesta activitat és, per una banda, introduir als alumnes la literatura catalana i, per l’altra, fer-los parlar al voltant de l’obra escollida.

Amb l’elecció d’aquest any, “El temps de les cireres” ens traslladarà cap a una Barcelona plena de contradiccions on l’autora, Montserrat Roig, ho explica a través d’un vessant reivindicatiu. El seu estil periodístic, també permetrà donar a conèixer la realitat cultural i històrica del país on, els seus lectors, s’hi han instal·lat recentment.

Tot i que l’escolla de lectures intenta ser el més variada possible, el més important dels clubs de lectura -declara la professora- és que la gent digui el que ha entès i els ha aportat. Un punt de vista molt interessant, ja que sempre sol venir acompanyat d’experiències vitals.

En aquesta activitat, la qual es realitzarà el dijous dia 13 a les 17h, hi està convidat tothom que vulgui compartir una agradable conversa sobre l’obra.

Per escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: