Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salomó Marquès i les cartes de Josep Vilalta des de l’exili

Rubén Herranz Vieito

El catedràtic en pedagogia de la Universitat de Girona, Salomó Marquès ha passat pels micròfons de Ràdio Palafrugell. Aquest dijous a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell presenta les cartes de Josep Vilalta des de l’exili. El seu darrer treball, titulat Una veu a l’exili: les cartes del mestre Josep Vilalta (frebrer 1939 – abril 1941) recull la correspondència que Vilalta enviava a la seva dona, Maria Florensa mentre es trobava als camps de concentració de la Catalunya Nord.

Salomó Marquès ha explicat com va arribar fins a Maria Florensa i com ella no va deixar que es publiqués la correspondència entre ella i el seu marit mentre ella estigués en vida. Després de la mort de Florensa, Marquès explica que la seva filla va autoritzar a que es publiquessin aquestes cartes.

Així, més de 20 anys després que Marquès descobrís aquest testimoni del que passava la gent als camps de concentració i de treball, aquest veu la llum. Un fet que també ha volgut destacar el catedràtic és el preu de llibre. Cada exemplar costa 5€ amb la voluntat de fer-ho accessible a tothom. En aquest sentit, Salomó Marquès ha apuntat que també ho han fet per intentar arribar als joves. L’objectiu és apropar-los el que va passar un cop finalitzada la Guerra Civil espanyola (1936-39).

Així doncs, dijous 16 a les 7 de la tarda presentació d’aquest darrer treball. Podeu recuperar la conversa íntegra amb el catedràtic en pedagogia, Salomó Marquès en la que parla de les cartes de Josep Vilalta des de l’exili en el següent arxiu.