Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Repassem els símptomes i les fases de la menopausa

Rubén Herranz Vieito

La segona càpsula de Carla Romagosa a Ràdio Palafrugell per comprendre millor la menopausa ha girat entorn als símptomes i fases de la menopausa. Així, hem parlat dels anys previs a la seva arribada, és a dir la perimenopausa i de la postmenopausa.

Primer de tot, la Carla ha volgut remarcar que cal comprendre que la menopausa és una etapa més de la vida. A més, dins d’aquest procés es poden experimentar diversos canvis físics i psicològics que depenen de les dones es poden viure d’una manera incòmode.

Així doncs, les fases serien les següents:

  1. Perimenopausa, que oscil·la entre els 2 i els 8 anys abans que arribi la menopausa. Entre els símptomes hi ha l’insomni, l’angoixa, cicles menstruals irregulars, migranyes, fogots…
  2. Menopausa, que s’allarga durant uns 10 anys. A més dels símptomes que s’han començat a tenir durant la perimenopausa també s’hi poden afegir el vertigen, l’atrofia i sequedat vaginal i la falta de concentració. En aquest cas, l’inici el marca la manca de regla durant 12 mesos consecutius.
  3. Postmenopausa, que es pot allargar 10 anys més. Es pot accentuar la simptomatologia explicada anteriorment i també poden aparèixer problemes cardíacs, ostoeoporosis i alteracions cutànies.

No obstant això, cal remarcar que no totes les dones pateixen els mateixos símptomes. Podeu trobar més informació a la web de la Carla Romagosa i també podeu recuperar la primera càpsula en els enllaços. Us deixem el podcast d’aquesta segona secció de la Carla en el que s’ha parlat dels símptomes i les fases de la menopausa.