Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Planeta Desierto, primer àlbum de jazz del “Trio Nilo”

Rafel Corbí

PLANETA DESIERTO

El grup TRIO NILO ens presenta el seu primer disc “Planeta desierto“. Composicions de part dels tres membres del grup creades al llarg de l’estiu de 2020. Enregistrat al novembre del mateix any a Estudis Groundper Jaume Figueres. Mesclat i masteritzat el gener de 2021 per Ferran Conangla.

El trio busca una identitat sonora i un estil propi, sempre amb un punt d’ancoratge al jazz i a la tradició. Se serveixen de les seves pròpies composicions com a base d’un discurs que doni peu a la improvisació.

Els cinc anys d’activitat constant d’aquest trio han cuinat una formació que permet expandir la personalitat de cadascú; en cada idea proposada per un dels components, s’abraça amb naturalitat l’aportació dels altres com una nova visió i anàlisi del material creatiu.

Amb una sonoritat de trio elèctric, aquest disc intenta ser el més directe acústic possible prescindint en la majoria dels casos d’una postproducció excessiva. El resultat d’aquestes intencions culminen en una interpretació sincera i atrevida.

ERNEST PIPÓ (Girona, 1995)

Guitarrista i compositor, autor de gran part del repertori. Porta un llarg recorregut en el món del jazz, després d’estudiar el grau superior de Música en Jazz i Música Moderna. Ha treballat en l’àmbit del cinema component així la banda sonora de la premiada pel·lícula “Estiu 1993”, nominada a millor banda sonora als Premis Gaudí 2018. El llargmetratge fou premiat com a “Millor Opera Prima” i “Premi de la secció Generation a la Berlinale”, entre molts d’altres. Seleccionada també per representar Espanya com a millor film de parla no anglesa als Oscars. Ha rebut classes de professors com Jordi Bonell i Peter Bernstein i actualment treballa en diferents projectes com ara “InRoots”, “Hulm” o el seu propi sextet “Negro Spirituals”.

TOMÀS PUJOL (Banyoles, 1995)

Baixista i contrabaixista amb una trajectòria musical molt àmplia on apareixen diferents estils de la música moderna, neo-soul, pop, rock i jazz entre d’altres. Premiat per la revista Enderrock en la categoria d’Artista revelació 2018 amb el grup La Folie i millor disc de música familiar 2019, amb el grup Pot Petit. Enguany ha sigut seleccionat pel Taller de Músics de Barcelona el virtuós pianista Chano Domínguez per a formar part del projecte “Chano Domínguez & Taller de Músics Ensemble”. Ha rebut classes de diferents professors com ara Martín Leiton, Manel Fortià i Miquel Àngel Cordero.

KIKE PÉREZ (Barcelona, 1993)

Patrocinat actualment per Anatolian Cymbals, la seva versatilitat l’ha portat a treballar amb projectes com ara de música tradicional, Hip hop o flamenc. Ha estudiat amb professors com Jordi Gardenyas, David Mengual, Oriol Roca o Sergi Sirvent al Taller de Músics de Barcelona, on ara lidera el seu propi quintet. Treballa com a sideman de projectes jazzístics com Pablo Martín Trio, amb el que va estar al “Fara Music Festival”d’Itàlia, finalista al premi “Fara Jazz Live Award”, com a”millor banda en viu”. Guanyador també de la primera edició del Premi Talent, impulsat pel Taller de Músics amb el suport d’ACE (Acció Cultural Espanyola), semifinalistes al Concurs de Jazz 2020 organitzat per “Joventuts Musicals d’Espanya”.

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info