Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Parlem de la migranya amb Carla Romagosa

Rubén Herranz Vieito

Nova càpsula al voltant de la menopausa a l’Hora del Peix Fregit amb la nostra especialista en salut pública i menopausa. La Carla Romagosa ens ha parlat de la migranya.

Malgrat que el símptoma més evident de la menopausa són els fogots, la Carla explica que prop del 20% de les dones en tenen, la migranya tambe és una afectació força comuna. A més, Romagosa també ha recordat que pot arribar a ser invalidant. En aquest sentit, per aquest motiu, en moltes ocasions és complicat de saber-la portar. Per il·lustrar com es va sentir ella amb aquest símptoma ha utilitzat un fragment del seu llibre, La meva amiga Meno i jo.

D’altra banda, l’experta en climateri de Ràdio Palafrugell ha remarcat que el més important és identificar aquells elements que poden propiciar la migranya. Entre aquests elements hi pot haver l’estrés, la falta de descans o la deshidratació. Un cop més, la Carla ha recordat que cada dona és un món i que no es pot generalitzar. No obstant això, sí que ha donat una sèrie de consells que poden servir per a totes.

Primer de tot ha recordat una cosa que molta gent fa: automedicar-se. Així, la Carla Romagosa ha recordat que cal consultar al metge i escollir el millor tractament. També ha apuntat a mantenir una pauta de descans regular. En aquesta línia es poden utilitzar taps per a les orelles o un antifaç. Altres consells que ens ha deixat la Carla ha estat limitar l’ús de les pantalles digitals i hidratar-se.

Podeu recuperar la càpsula sencera amb la Carla Romagosa al voltant de la migranya en el següent arxiu.